close
Search Perfectly Basics
search

Onze favoriete trend van dit moment: Athleisure

Mooi woord: athleisure. Vind je niet? Maar wat houdt het in? Athleisure is een chique contaminatie van de woorden athletic en leisure - het laatste betekent grof vertaald ‘vrije tijd’. Samengevat gaat het dus om vrijetijdslooks met duidelijke sportinvloeden en dat mag tegenwoordig ook gemixt worden met daadwerkelijke sportkleding. Lees snel verder om meer te leren en laat je inspireren door onze Athleisure Looks.  
image with artdirection
image with artdirection

Al tijden zien we steeds meer overlap tussen sportkleding en casual kleding; dus dat athleisure inmiddels een langlopende trend is, is niet heel vreemd. Sportkledingmerken zoals Filippa K Soft Sport, Deblon Sports en NORBA bieden steeds vaker hybride stijlen aan die makkelijk zijn te mixen met je dagelijkse garderobe en parallel daaraan gaan we ook steeds bewuster om met onze gezondheid. Sporten en bewegen zijn daarbij een belangrijker onderdeel van onze levensstijl geworden en sportkleding integreren in je dagelijkse look is voor veel mensen een manier om hun sportieve levensstijl te profileren. En laten we eerlijk zijn, het voelt ook enorm comfortabel om lekker in je super stretchy sportkleding of homewear rond te lopen de hele dag. Wie wil dat nu niet? Wij laten zien hoe je sportieve elementen in verschillende gradaties kunt toepassen.

1. Sportief + casual toevoeging
Ga je voor een casual toevoeging, dan creëer je een ideale look voor binnen en buiten waar je je de hele dag comfortabel in voelt. Denk denim jacks, een heerlijk oversized cashmere vest of combineer een echte sporttop met een sportswear-geïnspireerde broek.
2. Sportief + high fashion toevoeging
Hoe groter het contrast met je sportieve basis, hoe meer high-fashion je look is. Denk bijvoorbeeld aan een sportlegging en sport crop top met een zijden blouse er open overheen en pumps. Of kies voor een sportieve outfit gecomplementeerd met een je mooiste boots, een lange cashmere mantel en een grote leren tote. Zo stijlvol!
Wil je meteen aan de slag met athleisure looks? Laat je inspireren door onze Sportieve Looks en ontdek onze Activewear categorie. 
expand_lessTOP
Admin Login
close