Search Perfectly Basics
search
 

Tips om je kleding te verzorgen


Klik hier voor The Laundress producten >>>

Luchten
Na het dragen het kledingstuk direct op een kledinghanger laten luchten. Het allerliefst bij een open raam of buiten. Zo verdwijnen snel alle geurtjes en is uw kleding weer lekker fris. Het artikel in de badkamer hangen tijdens het douchen (op een droge plek) is ook een goede optie (soort stomen).

Handwas
Bij handwas moet je erop letten dat je kledingstuk niet staat te weken, omdat de (luxe) vezels daar hun elasticiteit door verliezen. Bij handwas is het goed uitspoelen van de restjes zeep uit de kleding van belang. Een temperatuur van maximaal 30 graden (handwarm) is warm genoeg om je kledingstuk schoon en fris te krijgen. Gebruik speciale cashmere shampoo (The Laundress) of een kleine hoeveelheid zuivere (baby shampoo) zeep. Was in koud of lauw water, spoel zorgvuldig het zeep uit het artikel en druk/pers het overmatige water eruit. Niet wringen. Strijk ook zorgvuldig, gebruik alleen de stoom en leg een handdoek/theedoek op het artikel.

Machinewas
Indien je besluit je kledingstuk in de wasmachine te wassen moet je de volgende regels in acht te houden: Dat is o.a. het wassen bij lage temperatuur met een goed wasmiddel (The Laundress) en niet te veel, want daar slijt je kleding veel sneller door. Als je het wast in een waszak is je kledingstuk extra beschermd.

Wasdroger (op eigen risico)
De wasdroger is funest voor fijne en luxe kleding, de kleding krimpt en slijt sneller van de wasdroger. Dus droog je luxe spulletjes met aandacht en bij voorkeur liggend of aan een kledinghanger.
 
Tips om cashmere te verzorgen
Om schade te vermijden aan deze zeer fijne breisels, adviseren wij voor speciale voorzorg tijdens het dragen van juwelen en andere accessoires (riemen). Lees zorgvuldig de wasinstructies om lang te genieten van je Cashmere. Lucht je kledingstuk altijd na het dragen en plat (niet ophangen) in de kast leggen. Kijk goed naar de wassymbolen in het kledingstuk en ga als volgt te werk:

Pillen
Pillen kan ontstaan bij wassen of dragen van kleding. Hoe wolliger, hariger of volumineuzer de stof of het breisel is, hoe groter het risico tot pilling. Dit heeft dus niets te maken met slechte kwaliteit maar met de eigenschap van de stof of het breisel en wij noemen dit dan ook een onontkoombare eigenschap van wollige stoffen. Door het wollige, volumineuze effect van garen waar truien van gebreid worden, zullen deze meestal een beetje pillen. Vooral op plekken waar de stof langs elkaar schuurt. De kleding kan meestal goed onderhouden worden door het gebruik van een pilapparaatje (op batterijen) pilkammetje of sweater stone. Als je met een pilapparaatje of met het pilkammetje de bolletjes kunt afscheren mag je het officieel geen pillen noemen. Echt pillen zijn harde bolletjes op een stof die je er niet af kunt halen. Dit is een probleem dat je alleen tegenkomt bij een stof met een samenstelling van polyester/viscose.

Tips om pilling zoveel mogelijk te voorkomen:
- Kijk altijd eerst op het wasetiket dat is ingenaaid in het kledingstuk.
- Gebruik bij machinewas het wolwasprogramma; gebruik een waszakje voor extra bescherming van het materiaal.
- Was nooit samen met scherpe voorwerpen zoals ritsen of gespen.
- Bij handwas lauw water gebruiken tot maximaal 30°; gebruik een speciaal wolwasmiddel en laat het kledingstuk plat drogen
- Laat de kleding liggend drogen; doe de kleding nooit in de droger
- Indien nodig lauw strijken, zonder stoom.


Dry Clean
Gebruik de professionele stomerij.

 

Het etiket en de wassymbolen
Lees altijd eerst het wasvoorschrift op het etiket van je kledingstuk alvorens je het wast.
De symbolen die je op het etiket terugvindt, kun je in 5 categorieën onderbrengen: wassen, bleken, strijken, chemisch reinigen en trommeldrogen. Je kunt op het etiket de volgende wassymbolen terugvinden.

Wassen
Gewoon
programma
Gewoon
programma
Anti kreuk-
programma
Gewoon
programma
Anti kreuk-
programma
Wolwas-
programma
Wolwas-
programma
Alleen snelle
handwas
Niet wassen,
ook niet weken

Bleken
koud bleken met bleekwater of geconcentereerd
chloorbleekmiddel in verdunde oplossing mogelijk
Niet mogelijk


Strijken
Heet strijken Warm strijken Lauw strijken Niet strijken

De punten verwijzen naar de punten op de regelknop van het strijkijzer.

Chemisch reinigen
Gewone reiniging Speciale reiniging Niet chemisch reinigen

Artikelen met P of F in de cirkel kunnen meestal niet worden ontvlekt met tetra of tri.
De letters zijn vooral bestemd voor de chemisch reiniger. Zij geven het te gebruiken oplosmiddel aan.

De streep onder de cirkel betekent: lichte belading, hoge vlotverhouding, weinig mechanische beweging, korte reinigings-, spoel- en centrifugeertijden; en vooral geen water toevoegen.

Trommeldrogen
Normale textiel Hittegevoelige textiel Niet drogen in droogtrommel
 
 
We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.     OK
expand_lessTOP
Admin Login
close