close
Search Perfectly Basics
search

Zó kom je van puffy ogen af

Of het nu komt door een slechte nacht, een vervelende allergie, een huilbui of te veel zout in je voeding, puffy ogen komen nooit goed uit. Het opgehoopte vocht neemt bij de één gedurende de dag af, terwijl het bij een ander wel een dag kan duren. Het is niet altijd te achterhalen waarom we opstaan met gezwollen oogleden, vervelend is het wel. En ondanks dat voorkomen natuurlijk beter is dan genezen, hebben we wat tips voor je om dikke, vermoeide ogen te verminderen en met een frissere blik voor de dag te komen. Lees snel verder. 

image with artdirection
image with artdirection

Verwijder je make-up

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: verwijder ’s avonds áltijd je make-up! Als je je (oog)make-up de hele nacht laat zitten, kan dit geïrriteerde en gezwollen ogen veroorzaken. Verwijder je oogmake-up altijd op milde wijze en wrijf nooit te hard over je huid. Kies voor een (oog)make-up remover met kalmerende eigenschappen en verwijder de laatste restjes met een cleanser.  

Verander je slaaphouding

Om puffy ogen te voorkomen til je indien mogelijk je hoofd op met meer dan één kussen en slaap je op je rug. Want, als je vlak ligt tijdens het slapen bouwt het vocht zich op in de huid rondom je ogen. Wanneer je zorgt dat je hoofd iets hoger ligt en je nek voldoende ondersteund wordt kun je het ontstaan van zwelling verminderen. Buiten dat is op tijd gaan slapen natuurlijk ook een must voor je algemene gezondheid. Probeer ook eens om te slapen op een zijden kussensloop voor een betere nachtrust en een kalmerende werking op de huid.  

Masseer het gebied rondom je ogen

Wat de oorzaak van je puffy ogen ook mag zijn, het gebied rondom je ogen houdt op dit moment veel vocht vast. Klop zachtjes met je ringvinger onder de ogen, van de binnenste ooghoek naar de buitenkant om de lymfestroom te stimuleren waardoor het vocht sneller wordt afgevoerd. Met een beetje geluk zijn je dikke ogen daarna een stuk minder. Herhaal dit een paar keer en vervolg met onderstaande stappen voor gegarandeerd resultaat.  

Koel je oogleden

Leg je favoriete oogcrème of oogserum in de koelkast om een verkoelend effect te creëren waardoor de zwelling iets afneemt. Een andere optie is om je ogen te koelen met ijsklontjes of twee eetlepels die kort in de vriezer hebben gelegen. Vijf tot vijftien minuten is voldoende voor een frissere blik. 

Gebruik altijd een oogcrème

Gebruik jij naast je dagelijkse verzorging (nog) geen oogcrème? Dan is het nu tijd om een dergelijke crème aan te schaffen! Droge huid rond je ogen kan namelijk zorgen voor gevoeligheid en schilfertjes waardoor gezwollen oogleden sneller ontstaan, net als rimpeltjes en een vermoeid uiterlijk. Dep ’s ochtends en ’s avonds wat (gekoelde) oogcrème rondom je ogen en de puffiness zal sneller afnemen.  

Breng concealer op de juiste manier aan

Ben je écht ten einde raad en heb je naast vochtophoping ook wallen en donkere kringen? Dan is make-up je beste vriend. Kies voor een dekkende concealer met een rozige tint, die neutraliseert de blauwtonen van je kringen. Met een beetje highlighter ónder je wallen, licht je de huid onder je donkere kringen op waardoor de schaduw wordt verminderd. Breng de highlighter overigens niet op je wallen aan, want dan accentueer je ze alleen maar!

Ook mascara is een goede optie om net iets wakkerder te lijken, omdat mascara helpt om de ogen te ‘openen’ en groter te laten lijken – breng dit alleen aan op de bovenste wimpers. Verder kun je door middel van een oogpotlood in een lichte kleurtint de roodheid in de waterlijn verbloemen.  

Bekijk alle oogverzorging in onze shop, ontdek alle gezichtsverzorging om je skin care routine een boost te geven of shop onze teint make-up producten.

expand_lessTOP
Admin Login
close