close
Search Perfectly Basics
search

Welke trui past bij jouw figuur? Ontdek het nu!

Hallo herfst, hallo truienweer. De temperaturen dalen, dus tijd voor laagjes en warme truien. Van klassieke coltruien tot oversized truien waarin je helemaal weg kunt kruipen - met verschillende breisels, halslijnen en pasvormen is het aanbod enorm. Toch staan truien vaak niet bekend als flatterend. Zonde! Want er zijn genoeg styling tips en tricks voor de perfecte trui-styling, passend bij jouw figuur. Lees je mee?

image with artdirection
image with artdirection
image with artdirection

Truien met ronde halslijn

De ronde hals - inclusief de boothals en U-hals - representeert onmiddellijk een zachte, vrouwelijke uitstraling dankzij de ronde lijnen. De ronde hals is bij uitstek geschikt voor het A-lijn Rond, 8-lijn en het O-lijn figuurtype. Heb je grotere borsten en een korte hals? Ga dan voor een open ronde halslijn. PS verschillende ronde halslijnen gelaagd dragen creëert een speels geheel en voegt extra warmte toe.

V-hals truien

De V-hals of de afgeronde V-hals toont een bepaalde hoeveelheid huid en werkt daardoor flatterend. Vooral voor het A-lijn Recht, V-lijn, H-lijn, 8-lijn en O-lijn type is dit een goede keuze. Heb je grotere borsten en een korte hals? Dan is de V-hals een absolute do! Extra warmte toevoegen? Draag dan eens over een jersey coltrui en experimenteer met kleurcombinaties.

Coltruien

De coltrui is een ware najaarsfavoriet en is dit seizoen vooral in gelaagde combinaties favoriet. Met een bijna klassieke insteek is dit item een ware multi-tasker binnen je garderobe. Heb jij een lange hals en/of kleine borsten? Dan is de coltrui voor jou een flatterende keuze.

image with artdirection

De trui staat natuurlijk bekend om het ontwerp met lange mouwen, maar hierop zijn ook een aantal variaties. Denk aan truien met korte mouwen, mouwloze truien/spencers en truien met een one- of off-shoulder ontwerp. De trui met lange mouwen is geschikt voor alle figuurtypes – mits ‘styling-wise’ goed gecombineerd Heb je zwaardere (boven)armen? Ga dan voor een trui met losvallende, lange mouwen. Slanke armen mogen juist gaan voor volume - denk aan ballonmouwen.

Korte mouwen truien

De trui met de korte mouw verwijst overduidelijk naar het ontwerp van het T-shirt. Deze truien zijn vaak fijn gebreid om het ook echt als T-shirt te kunnen dragen en combineren. Heb jij een A-lijn Recht of A-lijn Rond figuurtype? Ga dan voor een trui met korte, volumineuze mouwen voor een mooie balans. Lange armen? Een trui met korte mouwen maakt lange armen optisch iets korter.

Mouwloze truien

De mouwloze trui heeft een absolute comeback gemaakt. Ontworpen met zowel ronde als V-halzen of met een colkraag. Draag solo met blote armen, gelaagd over een blouse of jersey longsleeve of onder een blazer.

One-shoulder/

off-shoulder truien

One-shoulder/off-shoulder truien

De one-shoulder en off-shoulder truien zijn vrouwelijk doordat ze een flinke hoeveelheid huid laten zien. Wil je dat niet? Combineer dan met een tanktop of colshirt. De ultieme must-have? De Damsville trui van American Vintage - momenteel in maar liefst 12 kleuren te krijgen!

image with artdirection

Het scala aan breisels is eindeloos, met stuk voor stuk een andere look. Bij PB. maken we onderscheid tussen fijne en grof gebreide truien. Over het algemeen geldt: hoe grover het breisel, hoe meer volume een item krijgt en hoe lastiger te stylen. Maar niet met onze tips.

Stylingtips voor grove breisels

Hoe grover het breisel, hoe voller het silhouet lijkt, hoe belangrijker de balans in een outfit is. Ga voor een verticaal patroon, want dit werkt optisch verlengend, waardoor de breedte van het breisel minder ‘bulky’ lijkt. Wil je een grof gebreid bovenstuk dragen, ga dan voor een meer aangesloten onderstuk en/of draag het bovenstuk losjes in de broek, zodat de vrouwelijke taille getoond wordt. Je kunt ook balans brengen door een grof breisel te combineren met een veel fijnere stofkwaliteit zoals satijn, leer of poplin.

Stylingtips voor fijne breisels

Fijne breisels hebben vaak een klassieke feel, wat ze eenvoudig te stylen maakt. Gebruik de fijn gebreide trui om de edgy look van je oversized jeans in balans te brengen, of als je juist de nadruk op het onderstuk wilt leggen. PS een fijn breisel leent zich ook perfect om gelaagd te stylen.

Het is duidelijk: het truienaanbod is eindeloos. En binnen deze selectie vallen ook nog truien met een vierkante hals, polotruien, sweatshirts, capuchontruien en truien met prints en patronen. Onze belangrijkste tip? Ga voor truien die passen bij je persoonlijke stijl. Vragen over het stylen van truien? Neem gerust contact op met een van onze Editors.

expand_lessTOP
Admin Login
close