close
Search Perfectly Basics
search

Slim shoppen: deze 5 investment pieces zijn het waard

Feit: aan kwalitatief mooie en tijdloze items hangt een prijskaartje. En dus besluiten we vaak om die items nog even op onze wishlist te zetten - je weet wel, voor ooit - en kiezen we voor de goedkopere variant die vaak in alle opzichten nét wat minder te bieden heeft. Bij PB trappen we niet in die valkuil, want het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ hebben we goed in onze oren geknoopt. Wij bekijken onze garderobe-investeringen liever vanuit het ‘Cost Per Wear’ principe: een theorie die uitgaat van de verkoopprijs gedeeld door het aantal keer dat je het item zult dragen en daarmee dat eerlijke, duurzame prijskaartje direct in perspectief zet. Tegelijkertijd een methode om dicht bij jezelf te blijven en heel bewust na te denken over je aanschaf. Beter voor het milieu, beter voor je gemoedstoestand, en uiteindelijk beter voor je portemonnee. Klaar om het roer om te gooien? We stellen je graag voor aan onze 5 ultieme investment pieces.

image with artdirection
image with artdirection

1. De jas van je dromen

Over Cost Per Wear gesproken, geen item betaalt zichzelf zo snel terug als een jas. Oké, een item betaalt zichzelf eigenlijk nooit terug maar zo verantwoorden wij vrouwen graag onze keuzes :). Je look verandert iedere dag maar naar je favoriete jas kun je gerust meerdere malen per week grijpen – en dat seizoen na seizoen. Het zet de aankoop van die prachtige wollen mantel, die knuffelzachte faux-fur jas of dat mooie leren jack ineens in een ander daglicht. Want een beeldschone jas verbloemt alles, zelfs dat versleten huispak dat je er stiekem onder draagt. Onze persoonlijke favoriet? De oversized Alder mantel van VIVEH.

2. De jeans die alleen maar mooier wordt

Als je bedenkt dat jeans in het leven zijn geroepen als de meest revolutionaire, slijtvaste werkbroek is het volgende een inkoppertje: denim gaat lang mee en kan veel hebben. Goed nieuws voor je garderobe, en dus ook een reden om te investeren in een tijdloos exemplaar dat je – als het moet – dag in, dag uit kunt dragen. Ga je écht voor lang en veel dragen, dan kies je voor een tijdloos recht exemplaar van stevige, puur katoenen denim. Dit type jeans vormt zich naar je lichaam en is één van de weinige kledingstukken die met de tijd steeds mooier wordt en waarbij zelfs de persoonlijke slijtageplekken worden omarmd. Heb jij even geluk dat dat ook het favoriete type jeans is van denimmerken als AGOLDE, Denimist, RE/DONE en Citizens of Humanity.

3. De altijd-goed blazer

Simpele look, goede blazer erbij en je look verandert direct van basic naar doordacht. Bovendien is een blazer niet onderhevig aan seizoenen en doet ‘ie dubbel dienst als (tussen)jas. En geloof ons: de pasvorm en levensduur van een investment-blazer is écht andere koek dan die van de doorsnee fast-fashion blazer. Goed voor je figuur, goed voor je zelfvertrouwen, en dus goed voor je ‘Cost Per Wear’ ratio. 

4. De cashmere trui om in te wonen, werken en leven

Het paradepaardje onder de wolsoorten. En dat is niet voor niets, want cashmere blijft – mits goed onderhouden – jarenlang mooi. Je betaalt er meer voor, maar ook dat heeft een reden: het draagcomfort en de natuurlijke temperatuurregulatie is met niets te vergelijken. En dus wordt jouw nieuwe cashmere trui (of broek, jurk, vest, ga maar door) het item waarin je jezelf kunt uittekenen.

5. De leren tas die nooit van je zijde wijkt

Een goede leren tas waar je al je dagelijkse essentials in kwijt kunt en die neutraal genoeg is om overal bij te combineren, dát is de sterspeler van je outfit. Oké, ook wij hebben thuis een uitgebreide collectie ‘kekke tasjes’ voor speciale gelegenheden maar die zien lang zo vaak het daglicht niet als onze trouwe, allerbeste leren vriend. Kwalitatief leer gaat jarenlang mee waarbij je de subtiele slijtage die in de loop der tijd toch om de hoek komt kijken zelfs mag zien als jouw persoonlijke levensverhaal. Echt. Een merk om in de gaten te houden? Jerome Dreyfuss!


PS: Gelijk een goede reden om toch eens te investeren in die tijdloze leren broek, die hoge leren laarzen die elke outfit beter maken of die coole leren riem die overal bijpast.

Wil jij ook graag duurzamere garderobekeuzes maken en items aanschaffen waarvan je zeker weet dat ze jarenlang het beste in je naar boven halen? We denken graag met je mee! Contact hier onze Editors.

Wil jij ook graag duurzamere garderobekeuzes maken en items aanschaffen waarvan je zeker weet dat ze jarenlang het beste in je naar boven halen? We denken graag met je mee! Contact hier onze Editors.

expand_lessTOP
Admin Login
close