close
Search Perfectly Basics
search

De 5 meestgestelde vragen over linnen

De stofsoort die iedereen wel herkent, die gegarandeerd ieder seizoen terugkeert en waar we nooit op uitgekeken raken… We hebben het natuurlijk over linnen! Er bestaat geen kwaliteit die zo bepalend is voor de uitstraling van een kledingstuk als linnen. Linnen is karakteristiek, draagt – met name op warmere dagen – uiterst comfortabel én is milieuvriendelijk. Maar waar komt linnen eigenlijk vandaan? Hoe draag je linnen, wat zijn de voordelen, hoe behandel je het en hoe zorg je ervoor dat het minder kreukt? Wij geven je de antwoorden op de meest prangende vragen over linnen. 

1. Waar komt linnen vandaan?

Linnen wordt vervaardigd uit vezels van de vlasplant. Deze sterke plant heeft tijdens het productieproces weinig water en bestrijdingsmiddelen nodig wat ervoor zorgt dat de productie van linnen als milieuvriendelijk wordt beschouwd. Producten die van vlas gemaakt zijn, zijn volledig biologisch afbreekbaar of recyclebaar én vanwege de sterkte van de vezel gaan linnen kledingstukken vaak jaren mee!

2. Wat zijn de voordelen van linnen?

Menig vrouw zal hierop antwoorden dat het heerlijk luchtig draagt. Plantaardige materialen staan bekend om hun ‘verkoelende’ eigenschappen en sterk vocht absorberende vermogen. Het is niet voor niets dat linnen in vrijwel iedere zomercollectie een grote rol speelt... Maar, als je het ons vraagt? Dan zouden we zeggen dat kledingstukken gemaakt van linnen een unieke, natuurlijke textuur hebben die met geen enkele stof is te vergelijken. Daarnaast is linnen een sterke stof met een hoge slijtweerstand waardoor de pasvorm van een kledingstuk in stand blijft - ook niet geheel onbelangrijk.

3. Hoe behandel je linnen?

Gekleurd linnen kan de eerste keer tijdens het wassen afgeven, was het daarom de eerste paar keer apart en gebruikt 1dl natuurazijn om de kleur optimaal te behouden. Linnen kan gewassen op een lage temperatuur tot een maximum van 40°C. Wij adviseren linnen kledingstukken niet in de droger te doen en het te laten drogen in een schaduwrijke omgeving om krimp en verkleuring te voorkomen.

4. Hoe zorg je ervoor dat je linnen kleding minder kreukt?

De één vindt dat het kreuken de authentieke uitstraling van linnen benadrukt, de ander beschouwt het als een nadeel. Om linnen direct na het wassen kreukvrij te krijgen, raden wij aan om het kledingstuk te strijken terwijl deze nog vochtig is - zonder stoom en aan de binnenkant van de stof. Een andere manier om deze stoffen kreukvrij te maken – zonder daarbij een strijkijzer te hoeven gebruiken – is door middel van The Laundress Crease Release spray. Zelfs tijdens het dragen van het kledingstuk kun je lichte kreukels verwijderen.


5. Hoe draag je linnen?

Linnen is de perfecte stof om contrast aan te brengen in je look en laat zich gemakkelijk combineren met vrijwel alle stijlen, silhouetten en kwaliteiten. Wanneer je linnen combineert met denim, leer of satijn zorgt het linnen te alle tijden voor een natuurlijke en zachte uitstraling en brengt daarmee je look perfect in balans. Let op! Linnen loopt vaak tijdens het dragen ca. een halve maat uit. Na het wassen, krijgt het zijn oorspronkelijke vorm terug. 5. Hoe draag je linnen?

Linnen is de perfecte stof om contrast aan te brengen in je look en laat zich gemakkelijk combineren met vrijwel alle stijlen, silhouetten en kwaliteiten. Wanneer je linnen combineert met denim, leer of satijn zorgt het linnen te alle tijden voor een natuurlijke en zachte uitstraling en brengt daarmee je look perfect in balans. Let op! Linnen loopt vaak tijdens het dragen ca. een halve maat uit. Na het wassen, krijgt het zijn oorspronkelijke vorm terug. 

image with artdirection
expand_lessTOP
Admin Login
close