close
Search Perfectly Basics
search

Met deze 5 tips worden jouw witte sneakers weer als nieuw

Witte sneakers - we kunnen niet zonder, maar het blijft een haat-liefdeverhouding. Want het genieten van de vlekkeloze, stralend witte look van je gloednieuwe sneakers is helaas maar van korte duur. En ieder seizoen een nieuw paar aanschaffen, sluit niet aan bij ons idee over het opbouwen van een duurzame garderobe. En dat hoeft ook niet! Want met onze 5 must-know tips worden jouw witte sneakers weer als nieuw en hou je ze ook als nieuw. Goed nieuws: de meeste producten die je hiervoor nodig hebt, vind je gewoon thuis in je keukenkastje. Lees snel verder…

Zoals met alles geldt: voorkomen is beter dan genezen.
- Gebruik altijd een impregneerspray om je sneakers te beschermen tegen vuil en vocht.
- Smeer je (leren) sneakers regelmatig in met neutrale schoenpoets of schoenvet om het leer soepel te houden (lees: om scheurtjes te voorkomen) en te voorzien van een waterafstotend ‘laagje’.
Ondanks het nemen van voorzorgsmaatregelen, zijn vlekken op den duur onvermijdelijk. Welke methode je ook gebruikt, het is belangrijk om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen om te voorkomen dat de vlek intrekt in het materiaal.

1. Azijn
Een echt wondermiddel! Giet een scheut witte azijn op een doek of keukenpapier en wrijf de plekken hier zachtjes mee in. Vooral geschikt voor het verwijderen van een ‘grauwe’ gloed en lichte vlekken.

2. Vaseline
Wrijf – in ronddraaiende bewegingen en met een zachte doek - hardnekkige of reeds ingetrokken vlekken in met vaseline. Laat de vaseline 3 uur intrekken en verwijder vervolgens weer met een schone doek. Belangrijk: dit is enkel geschikt voor glad leren sneakers. PS: smeer gerust je hele sneaker in, want van vaseline gaan je schoenen ook weer mooi glanzen.

3. Baking Soda/Babypoeder

Meng 1 deel baking soda of babypoeder met 3 delen water en roer tot er een pasta ontstaat. Smeer de pasta uit over je sneakers en schrob schoon met een tandenbrostel. Laat het even intrekken en verwijder vervolgens de mix met een vochtige doek. Werkt voor zowel leren als canvas sneakers.  


4. Tandpasta

Gebruik een witte tandpasta (zonder gel) en een tandenborstel om de vlekken mee in te wrijven. Laat de tandpasta ongeveer 10 minuten intrekken. Verwijder daarna met een vochtig doekje. Perfect voor het schoonmaken van leer en profielzolen.

5. Vervang je veters
Tot slot geen tip voor het verwijderen van vlekken maar stiekem wel de belangrijkste om te onthouden. Je witte sneakers zullen namelijk nooit fris ogen met smoezelige veters. Was je veters in een kussensloop of waszakje om pluizen te voorkomen en vervang wanneer nodig. Je zult versteld staan van het effect.
Zijn de vlekken te diep doorgedrongen in het materiaal en zijn jouw witte sneakers niet meer te redden? Dan heb je een goede rede om een nieuw paar aan te schaffen.

expand_lessTOP
Admin Login
close