close
Search Perfectly Basics
search

Houd je leren items in topconditie met deze 5 onmisbare tips

Leer is tijdloos en laat zich (bijna) overal mee combineren. Wij vrouwen zien leren jacks, broeken, tassen en schoenen dan ook als een investering voor het leven. En dat is het zeker, want leer wordt – mits goed onderhouden – alleen maar mooier met de tijd. Wij geven je dé tips & tricks om jouw leren items in topconditie te houden, zodat je er een leven lang van kunt genieten. 
1. Verwijder vlekken direct
Je kunt de verzorging van leer vergelijken met de verzorging van je eigen huid; het is poreus en kan beschadiging oplopen die vaak moeilijk te herstellen zijn. Vlekken dienen direct verwijderd te worden. Doe je dit niet, dan neemt het leer de vlek volledig op en wordt het hard en stug. Probeer de vlek eerst te verwijderen door het leer zachtjes tegen elkaar aan te wrijven. Lukt dit niet? Reinig dan met onderstaande methode:
• Gebruik Attirecare Cleaning Solution of maak een sopje van 7 delen water en 1 deel babyshampoo
• Gebruik een lichtvochtige spons en wrijf voorzichtig over de vlek
• Dep het leer altijd direct droog met een schone, droge doek
• Maak nooit gebruik van de warmte van een föhn of verwarming om je leer sneller te laten drogen
Vetvlek verwijderen? Dit doe je het beste door er talkpoeder op te strooien en dit er na enkele uren zachtjes af te borstelen.
2. Voorkom direct zonlicht
Wij willen er zoveel mogelijk van, maar leer juist niet: direct zonlicht! Zorg ervoor dat je je leren kledingstuk niet te lang buiten laat liggen of in de buurt van een raam ophangt. Zo voorkom je dat het leer uitdroogt en gaat barsten.

3. Berg je leren item zorgvuldig op
Leer blijft op zijn mooist als het de kans krijgt om te ‘ademen’, zodat de vezels van het leer niet verstikt raken en de natuurlijke glans behouden blijft. Leer heeft omliggende ruimte nodig:
• Hang je leren kledingstuk niet in een overvolle kledingkast
• Vouw het kledingstuk nooit op
Voor een leren tas geldt hetzelfde:
• Bewaar de originele papieren vulling van de tas en gebruik deze om je tas op te bergen, zodat de vorm behouden blijft.
• Komt je tas met een ‘dust bag’? Maak er gebruik van tijdens het opbergen!
4. Let op luchtvochtigheid
We weten allemaal dat leer niet goed tegen regen kan, maar leer is ook erg vatbaar voor de luchtvochtigheid van de omgeving.
• Hang je leren item nooit in te vochtige of droge ruimtes.
• Die gekke silica-gel zakjes die je krijgt bij een nieuwe tas – en vaak rechtstreeks in de prullenbak belanden – bieden de oplossing. Deze nemen precies de juiste hoeveelheid vocht op. Stop ze simpelweg in de zakken van je leren kledingstuk en berg het op deze manier op in je kast.

5. Voorkom én verwijder nare luchtjes

De nerven van leer kunnen op den duur sterke geuren opnemen:
• Zorg er ten eerste altijd voor dat je nat leer direct droog maakt met een schone, droge doek om schimmel en nare geuren te voorkomen.
Voor het verwijderen van nare luchtjes, is krantenpapier perfect. Krantenpapier absorbeert vanwege de poreusheid perfect die vervelende, ‘muffe’ geur:
• Zorg ervoor dat het item volledig droog is
• Verfrommel enkele vellen krantenpapier en leg ze samen met het leren item voor ten minste twee dagen in een afgesloten doos.

Werken deze tips niet meer? Dan kun je altijd een bezoekje plegen aan de leerreinigingsspecialist.
expand_lessTOP
Admin Login
close