close
Search Perfectly Basics
search

Een kappersbeurt uitstellen? Zo doe je dat!

Door de tijdelijke sluiting van kapperszaken vanwege het Coronavirus zitten velen van ons nu letterlijk met de handen in het haar. Je ontdekt iedere dag meer gespleten haarpunten, je uitgroei is niet meer te verbergen en je haren voelen droog en stug. Wat nu? Gelukkig kun je thuis veel meer doen dan je denkt om je haar er gezond en verzorgd uit te laten zien – ook in tijden van Corona. Lees snel verder en ontdek onze 5 tips om je coupe onder controle te houden totdat je weer kunt genieten van je kappersbezoek. 
1. Was je haar zo min mogelijk
Ben je al een tijd van plan om je haar minder te gaan wassen maar houd je het niet vol omdat je niet tegen de ‘wenperiode’ (lees: vette lokken) kunt aankijken? Dit is je kans! Beperk het wassen van je haar tot maximaal 2 keer per week*. Zo houd je de natuurlijke oliën en talgproductie van de hoofdhuid perfect op peil waardoor je haar op den duur minder snel vet zal worden en er gezond uit blijft zien. Gebruik een milde shampoo – vrij van parabenen of sulfaten - om je haar grondig te reinigen zonder het haar te beschadigen. In de tussentijd biedt droogshampoo uitkomst: je haar oogt minder vet en is direct voorzien van een instant volume boost.
2. Spendeer extra tijd aan het verzorgen van je haar
Elk nadeel heeft zijn voordeel en dat geldt ook voor het ‘verplicht thuisblijven’. Als laatste stap in je was- en verzorgingsroutine breng je een voedend haarmasker of treatment aan. Focus bij het aanbrengen vooral op de lengtes en de punten – masseer bij voorkeur niet in de hoofdhuid want ook dit stimuleert de talgproductie. Tip: voor de ultieme verzorging kun je het masker een nacht laten intrekken en optimaal zijn werk laten doen terwijl jij slaapt.
3. Voorkom en verminder gespleten haarpunten
Gespleten haarpunten zijn het resultaat van zwak en broos haar door uitdroging, te veel borstelen, hitte en kleuren van het haar. En zoals met alles geldt ook hier: voorkomen is beter dan genezen. Verzorg je haar met bovenstaande tips maar vergeet ook niet om genoeg vitamine A, B, C en E binnen te krijgen die invloed hebben op de gezondheid van je haar. Is het leed al geschied? Gebruik dan dagelijks een verzorgend(e) serum of haarolie en breng aan op de lengtes van je haar zodat gespleten haarpunten minder opvallen.
4. Verberg je uitgroei met een tijdelijke kleuring
Laat je je haar altijd kleuren door de kapper en durf je het niet aan om zelf aan de slag te gaan? Daar hebben wij alle begrip voor. Gelukkig bestaan er producten zoals de voedende kleurmaskers van Christophe Robin die je haar ‘tonen’ alsof je net van de kapper komt en de touch-up sprays van Oribe die speciaal ontwikkeld zijn om je uitgroei te verbergen.  
5. Föhn je haar om het langer in model te houden
Met haar dat goed in model is geföhnd voel je je op-en-top vrouwelijk en ben je bovendien minder snel geneigd om het te wassen. En zeg nou zelf: als je haar goed zit, voel je je goed. En dat is precies wat we in deze tijd nodig hebben. Vergeet vooral geen hittebeschermende spray te gebruiken én gebruik na je blow-dry een spray die het haar meerdere dagen in model houdt.
Ben je geïnspireerd geraakt en wil je nog meer uit je haarverzorgingsroutine halen? Ontdek dan hier onze hele collectie haarverzorging en geef je haar in deze tijd wat extra liefde. 
expand_lessTOP
Admin Login
close