close
Search Perfectly Basics
search

Droge handen? Verzorg ze in 3 stappen

Als wij zeggen: ‘droge handen’, dan heeft iedereen daar meteen een duidelijke voorstelling bij - zeker nu. De vraag is natuurlijk: hoe kom ik er vanaf, van die droge schilfers, barsten in de huid en dat droge en trekkerige gevoel? Wij voorzien jou van alle tips en info die je nodig hebt om met zachte en verzorgde handen door het leven te gaan. Lees snel verder!  

image with artdirection
image with artdirection

Waar de binnenkant van de handen en vingers nog goed zijn voorzien van natuurlijk aanwezige huidoliën, ontbreekt het vooral aan de achterkant van de handen aan kliertjes die deze natuurlijke oliën verspreiden. Dit is dan ook de voornaamste plek waar uitdroging en sneller verouderen van de huid op de handen plaatsvindt. Droogheid voorkomen is het voornaamste! Om dit doen is het handig om te weten wat de oorzaken zijn van droge handen. Zo is omgevingslucht een belangrijke factor: het steeds wisselen tussen warmte en kou en een droge omgevingslucht zijn funest voor de conditie van je handen. Het veroorzaakt kleine barstjes in de huid wat weer zorgt voor een snellere verdamping van huidvocht en dit zorgt weer voor verdere uitdroging – een vicieuze cirkel dus.

Zeep en reinigingsmiddelen
We kunnen onze handen momenteel niet vaak genoeg wassen dus het uitdrogende effect van zeep is merkbaar. Bedenk daarnaast dat je ook regelmatig in aanraking komt met (chemische) afwas- en schoonmaakmiddelen. Allemaal oorzaken die uitdrogen extra stimuleren. En voor de nagellak fanatiekelingen onder ons: vergeet ook niet de keren dat je nagellak remover gebruikt. 

Maak gebruik van verzorgende ingrediënten, al vanaf de eerste stap: was je handen altijd met een verzorgende en voedende hand wash of zeep.

WAT DOE JE ERTEGEN?
In een notendop: verzorg je handen hetzelfde als je gezicht! De delicate huid van de handen is vergelijkbaar met die van het gezicht – rimpels ontstaan bij dunner huid sneller en dat willen we natuurlijk niet. Je handen verdienen extra liefde - veel extra liefde! Want bedenk maar eens wat je de hele dag allemaal doet met je handen.

image with artdirection
image with artdirection

1. Scrub wekelijks  

Net zoals de rest van je lichaam, is ook de huid op je handen soms toe aan een goede scrubbeurt! Het verwijderen van dode huidcellen stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en zorgt er ook voor dat de verzorgende bestanddelen van je handverzorging beter intrekken. Doe dit met een milde scrub. Er bestaan speciale handscrubs maar een scrub die je normaal zou gebruiken voor het gezicht voldoet ook prima.


2. Verzorg de hele dag door

Het kan niet vaak genoeg gedaan worden: insmeren (!), waarbij dagelijks insmeren voor het slapen gaan sowieso een must is! En wij hebben de gouden tip om ervoor te zorgen dat je handen niet vet aanvoelen. Doe een dot handcrème op de achterkant van één hand en smeer deze uit met de achterkant van de andere hand. Het merendeel van de crème trekt dan als eersteein waar het 't hardst nodig is, want handpalmen produceren vrijwel genoeg huideigen olie. Vergeet daarnaast ook niet extra de nagelriemen te verzorgen met bijvoorbeeld een voedende olie of een butter voor dat beetje extra liefde– doe dit met masserende bewegingen en neem dan gelijk de knokkels mee.


3. Zorg voor een continue barrière

Creme zorgt voor een goede beschermlaag, maar worden de omstandigheden heftiger, dan vraagt dit ook om betere bescherming. Dus vergeet vooral niet om handschoenen te dragen bij bijvoorbeeld het schoonmaken en afwassen of tijdens koude wintermaanden. Tip: smeer je handen in met creme voordat je schoonmaakhandschoenen aantrekt en je handen voelen erna zijdezacht aan!  

Ga naar onze handverzorging categorie om de volledige selectie hoogwaardige handverzorging te ontdekken. 


expand_lessTOP
Admin Login
close