close
Search Perfectly Basics
search

De perfecte manier om een gezichtsmasker aan te brengen in 6 stappen

De perfecte manier om een gezichtsmasker aan te brengen in 6 stappen


Zoals er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, zijn er ook verschillende manieren om een masker aan te brengen. Maar welke manier je ook kiest, er zijn altijd een aantal do’s and don'ts om in gedachten te houden én simpele trucs waarmee je meer profijt haalt uit je kostbare beauty tijd. Lees snel verder om te ontdekken wat de perfecte manier is om een masker aan te brengen en ga meteen aan de slag.

Onze allereerste tip? Maak het aanbrengen van een masker minstens eens per week een vast onderdeel van je beautyroutine. Zeker met de hoeveelheid vervuiling die tegenwoordig in de lucht zit, is het geen overbodige luxe je huid extra liefde en verzorging te geven.Zoals er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, zijn er ook verschillende manieren om een masker aan te brengen. Maar welke manier je ook kiest, er zijn altijd een aantal do’s and don'ts om in gedachten te houden én simpele trucs waarmee je meer profijt haalt uit je kostbare beauty tijd. Lees snel verder om te ontdekken wat de perfecte manier is om een masker aan te brengen en ga meteen aan de slag.


Onze allereerste tip? Maak het aanbrengen van een masker minstens eens per week een vast onderdeel van je beautyroutine. Zeker met de hoeveelheid vervuiling die tegenwoordig in de lucht zit, is het geen overbodige luxe je huid extra liefde en verzorging te geven.

image with artdirection

1. Reinig & scrub de huid

1. Reinig & scrub de huid

Wil je de werking van een masker optimaliseren, dan is het een absolute must dat je huid schoon is. Verwijder dus al je make-upresten en scrub je gezicht, hals en decolleté om dode huidcellen te verwijderen. Met een schoon canvas als startpunt, kunnen de werkzame ingrediënten van het masker nog dieper doordringen in de huid. 
image with artdirection

2. Stoom die poriën open

2. Stoom die poriën open

Ben je bereid een paar minuten extra te investeren in je maskerroutine, dan is stomen de volgende stap. Door je huid een paar minuten te stomen met een gezichtsstomer of simpelweg door een kleine handdoek nat te maken met heel warm water en een paar minuten je gezicht ermee te bedekken, open je je poriën en zorg je ervoor dat alle ‘goodness’ nog beter zijn werk kan doen.
image with artdirection

3. Breng aan met aandacht

3. Breng aan met aandacht

Aanbrengen met je handen is natuurlijk de makkelijkste optie maar zorg ervoor dat je handen net zo schoon zijn als je gezicht. Breng het product dan aan in circulerende bewegingen en vermijd de delicate huid rondom de ogen; hiermee voorkom je ook dat er product in je ogen komt. Vergeet bij het aanbrengen je hals en je decolleté niet en wees niet te zuinig met de hoeveelheid. Of investeer in een goede kwast voor het aanbrengen; je kwast goed reinigen na elk gebruik is dan een absolute must. 
image with artdirection

4. Multi-masken

4. Multi-masken

Jij kent je huid als geen ander en weet daardoor bijna instinctief wat het nodig heeft. Maar je gezichtshuid is niet overal hetzelfde; denk aan de vettige T-zone. Herken jij dit? Dan is multi-masken dé oplossing voor jou! Dit houdt simpelweg in dat je tegelijkertijd meerdere maskers aanbrengt op verschillende gebieden. Heb je bijvoorbeeld een vettige T-zone maar vaak droge plekjes op je wangen - dan breng je op je T-zone een diep reinigend masker aan en juist een extra voedende op de wangen. Je kunt zelfs speciale ‘sheet masks’ tegelijk gebruiken. Let bij multi-masken wel op de inwerktijd van de verschillende maskers zodat je alles er tegelijk af kunt halen. 
image with artdirection

5. Verwijder zorgvuldig

5. Verwijder zorgvuldig

Het enige waar je bij deze stap aan hoeft te denken is dat je alle resten echt goed verwijdert. Spoel je gezicht meerdere malen met lauwwarm water totdat je geen resten meer ziet. Gebruik daarna nog een milde gezichtstoner om de laatste niet zichtbare resten ook te verwijderen. Achtergebleven product kan je poriën namelijk verstoppen en zorgen voor kleine ontstekingen in de huid. 
image with artdirection

6. Voedende after care

6. Voedende after care

Het masker heeft zijn werk gedaan en is succesvol verwijderd. Maar daar stopt het niet, want je huid verkeert nu in perfecte staat voor verdere ‘pampering’. Dus verwen je huid erna met een goede gezichtscrème of serum om je huid zacht te laten voelen met een ‘glowy’ look.


Ga naar onze beauty shop en ontdek al onze heerlijk verzorgende beauty producten.
expand_lessTOP
Admin Login
close