close
Search Perfectly Basics
search

7-stappenplan om je garderobe op te ruimen

Krijgen jullie met de komst van meer zon uren ook zin in een frisse wind door je garderobe? Wij wel! En daar bedoelen we niet per se nieuwe kleding mee - want een fikse opruimbeurt doet ook al wonderen. Hoe heerlijk is het om je kast te openen en een schone en georganiseerde kast aan te treffen waar je spontaan van gaat glimlachen? En misschien ontdek je wel kledingstukken die je alweer bijna was vergeten. Wij voorzien je van de beste manier om je georganiseerde kledingkast realiteit te maken. 
image with artdirection
1. Haal je kledingkast helemaal leeg
Voordat we beginnen met opruimen moeten we eerst juist rommel maken. Maar geloof ons, het resultaat is het waard. Haal alles uit je kast en gooi het op gecategoriseerde hoopjes; broeken bij elkaar, blouses bij elkaar, tops bij elkaar, etc. Dit maakt het straks makkelijker om ook per categorie te sorteren. 
2. Maak je kast schoon
Nu je kledingkast helemaal leeg is, is dit het ideale moment om er eens een doek doorheen te halen. Hou je kast en kleding lang fris met heerlijk ruikend kastpapier - zoals die van The Laundress, Kinfill of Danhera. 
image with artdirection
3. Sorteer je kleding per categorie
Het ‘moeilijkste’ onderdeel is nu aangebroken. Je gaat namelijk per categorie door al je kleding: pas het, bekijk kritisch en besluit of je het wilt houden of niet. Bedenk bij de items die je niet wilt houden wat je ermee doet: kan je iemand anders er blij mee maken, wil je het verkopen, of gaat het naar een goed doel?

4. Bekijk je garderobekast met een frisse blik
Je kast is leeg en schoon en je hebt net gesorteerd wat je nog wilt houden - het perfecte moment om eens te bekijken of de oude indeling nog steeds de beste is. Misschien is je collectie met broeken nu wel groter dan je jurkencollectie terwijl dit eerst andersom was, waardoor je de indeling om moet gooien.
image with artdirection
5. Shop handige accessoires voor je kast
Je wilt je georganiseerde kast natuurlijk zo lang mogelijk georganiseerd houden. Moet je misschien dozen, hangers of kledingzakken aanschaffen om alles goed op te bergen? Er bestaan echt allerlei handige hulpjes die het overzichtelijk houden van je kast vergemakkelijken. Doe eens wat inspiratie op online.
6. Check of je kleding onderhoud nodig heeft
Zorg ervoor dat alle kleding die je weer terugplaatst in de kast meteen klaar is om te dragen. Check dus of er items zijn die nog moeten worden gewassen, ontpilt of gerepareerd en misschien kunnen je schoenen ook wel een opknapbeurt gebruiken. Op deze manier is niet alleen je kast maar ook alle kleding erin helemaal schoon en fris.  
7. Organiseer je kledingkast per categorie en op kleur
Dé manier om je kast een extra wauw-factor te geven is om het te organiseren op kleur. Het zorgt voor een garderobe die rust en overzicht uitstraalt in plaats van chaos. Als je er dan ook nog eens voor zorgt dat je het opruimt per categorie - dus longsleeves bij elkaar, blouses bij elkaar en T-shirts bij elkaar - dan ben je ook minder tijd kwijt aan het zoeken naar een specifiek item.
image with artdirection
Yes, you did dit! Je garderobe is schoon, gesorteerd en georganiseerd. Vanaf vandaag alleen nog maar een glimlach als je voor de kast staat. Hier volgen handige tips voor het overzichtelijk houden van je kast:
Doe regelmatig kleine garderobe checks. Even 5 a 10 minuten door je kleding spitten om te checken of er items tussendoor weg kunnen is een ideale manier om je georganiseerde garderobe overzichtelijk te houden.

‘Shop’ eens in je eigen garderobe. Klinkt misschien raar maar ook wat onze garderobes betreft, zijn we echte gewoontedieren; we dragen vaak dezelfde dingen in de dezelfde combinaties. Neem eens de tijd om inspiratie op te doen online of in tijdschriften en ga lekker een ochtendje nieuwe combinaties passen met de kleding die je al hebt. Je zal je verbazen hoeveel kleding je eigenlijk hebt, waardoor je het shoppen nog even kunt uitstellen. En wat er niet bij komt, neemt ook geen ruimte in beslag.

Is dan toch tijd om te shoppen, shop dan verstandig. Koop alleen items waar je echt verliefd op bent, en van goede kwaliteit zodat ze langer meegaan. Je bouwt dan automatisch je ideale garderobe op in plaats van een kast vol vluchtige trend items waardoor je kledingkast in een rap tempo volstroomt met kleding die je na twee seizoenen alweer wegdoet.

Ontdek onze Nieuw in de shop pagina om je garderobe aan te vullen met tijdloze en hoogwaardige mode.
expand_lessTOP
Admin Login
close