close
Search Perfectly Basics
search
image with artdirection
image with artdirection

haartypes:

zó vaak zou je jouw haar moeten wassen

haartypes:

zó vaak zou je jouw haar moeten wassen

haartypes:

zó vaak zou je jouw

haar moeten wassen

Natuurlijke glans, veerkrachtige lokken en een gezonde hoofdhuid - we dromen allemaal van prachtig haar. Maar, wist je dat de sleutel tot het bereiken van jouw gewenste resultaat ligt bij het kennen van de beste wasroutine voor jouw haartype? We nemen je daarom mee in de wereld van verschillende haartypes – van fijne tot dikke lokken en van een gekleurde tot krullende haardos – en onthullen de geheimen achter een effectieve haarwasbeurt, inclusief welk resultaat je kunt verwachten bij het kiezen van de juiste producten. Tijd om je haarverzorgingsroutine naar een hoger niveau te tillen!


Good to know: wij focussen ons in dit blog op de meest algemene haartypes – voor advies op maat raden wij aan altijd je eigen kapper te raadplegen. 

image with artdirection
image with artdirection

Fijn haar:

volume en luchtigheid

Fijn haar: volume en luchtigheid

Fijn haar: volume en luchtigheid

Fijn haar kan soms wat extra liefde en aandacht gebruiken om het voller en veerkrachtiger te laten lijken. Of je nu van nature fijn haar hebt of je haar wat dunner is geworden, de juiste wasroutine kan een wereld van verschil maken. Omdat fijn haar de neiging heeft sneller olie- en productophoping te ervaren, wordt het aangeraden om het om de dag – of zelfs iedere dag - te wassen. Wanneer je je haar wast, focus op de haarwortels en masseer zachtjes om je hoofdhuid te stimuleren.


Vaak is het gewenste resultaat voor fijn haar het creëren van volume en textuur. Kies daarom voor shampoos en conditioners die volume geven, zonder het haar te verzwaren. Gebruik een droogshampoo tussen de wasbeurten door om je haar op te frissen en extra volume te geven. Probeer ook eens een texturizing spray of een volumepoeder voor wat extra grip en body.

image with artdirection

Dik haar:

beheersbaarheid en glans

Dik haar: beheersbaarheid en glans

Dik haar: beheersbaarheid en glans

Heb jij dik haar? Dan stel jij een wasbeurt hoogstwaarschijnlijk liever zo lang mogelijk uit – want die droogtijd… Ain’t nobody got time for that. Gelukkig mag jij het soms ook wel even uitstellen, want over het algemeen wordt aanbevolen om dik haar twee tot maximaal drie keer per week te wassen. Deze frequentie helpt om de natuurlijke oliën van je hoofdhuid te behouden en voorkomt dat je haar droog en broos wordt.


Voor dik haar is het gewenste resultaat het behouden van hydratatie en het verminderen van pluizigheid. Kies daarom voor hydraterende shampoos en conditioners die je haar voeden en glad maken. Gebruik na het wassen eventueel nog een leave-in conditioner of serum om je haar te beschermen tegen een pluizige coupe en you’re good to go

image with artdirection

Beschadigd haar:

herstel en revitalisatie

Beschadigd haar: herstel en revitalisatie

Beschadigd haar: herstel en revitalisatie

Beschadigd haar kan een echte uitdaging zijn, maar met de juiste zorg en aandacht kun je je haar nieuw leven inblazen. Was je beschadigde haar twee tot drie keer per week om de hoofdhuid schoon te houden en het haar te hydrateren. Overmatig wassen kan het haar verzwakken en de beschadiging zelfs verergeren - het vinden van de juiste balans hierin is key.


Het gewenste resultaat voor beschadigd haar is het herstellen van de gezondheid en het versterken van de haarschacht. Kies voor herstellende shampoos en conditioners die verrijkt zijn met voedende ingrediënten zoals keratine, arganolie of collageen. Breng regelmatig haarmaskers aan om verzekerd te zijn van diepgaande hydratatie, want dat is wat jouw beschadigde haardos verdiend. Tip: Gebruik áltijd een hittebeschermende spray wanneer je je aan hitte-stylingtools waagt én bescherm je haar tegen de zon. 

image with artdirection

Gekleurd haar:

kleurbehoud en levendigheid

Gekleurd haar: kleurbehoud en levendigheid

Gekleurd haar: kleurbehoud en levendigheid

Of je nu hebt gekozen voor een gedurfde pasteltint, een opvallende balayage of een klassieke brunette coupe, het is belangrijk om je gekleurde lokken op de juiste manier te wassen en te verzorgen. Gekleurd haar heeft speciale verzorging nodig om de kleur levendig en glanzend te houden. Het wordt aanbevolen om gekleurd haar twee keer per week of minder te wassen, om te voorkomen dat de kleur vervaagt. Frequent wassen kan de kleurmoleculen uit het haar spoelen en het resultaat van de kleuring aantasten.


Het gewenste resultaat voor gekleurd haar is het behouden van de kleurintensiteit. Gebruik kleurbehoudende shampoos en conditioners die sulfaatvrij zijn en speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar. Lichtgewicht leave-in conditioners, kleurversterkende serums en UV-beschermers worden je beste vrienden. Ze houden je haren gehydrateerd, levendig en beschermd tegen invloeden van buitenaf.

image with artdirection

Krullend haar:

definitie en hydratatie

Krullend haar: definitie en hydratatie

Krullend haar: definitie en hydratatie

Krullend haar heeft de neiging om droger te zijn dan andere haartypes, dus is het belangrijk om het niet te vaak te wassen om de natuurlijke oliën te behouden. Was je krullende lokken één tot twee keer per week om de natuurlijke balans niet aan te tasten. Een goede vuistregel: als je krullen droog aanvoelen, probeer dan minder vaak te wassen. Kies voor hydraterende en krulversterkende shampoos en conditioners die speciaal zijn ontwikkeld voor krullend haar.


Het gewenste resultaat is veerkrachtige krullen en gehydrateerd haar. Gebruik na het wassen een leave-in conditioner of een krullencrème om je krullen te voeden en pluis te verminderen. Gebruik een diffuser bij het föhnen of laat je haar aan de lucht drogen voor de mooiste krullen. Experimenteer met verschillende stylingproducten, zoals curl enhancing gels en mousses, om je krullen extra definitie en hold te geven. Vermijd het gebruik van agressieve haarborstels en kammen die de krullen kunnen beschadigen.

image with artdirection

Gevoelige hoofdhuid:

zachte reiniging en kalmering

Gevoelige hoofdhuid: zachte reiniging en kalmering

Gevoelige hoofdhuid: zachte reiniging en kalmering

Een gevoelige hoofdhuid vereist een zachte en kalmerende wasroutine. Het wordt aanbevolen om je haar twee tot drie keer per week te wassen. Overmatig wassen kan de huid verder irriteren, dus het is belangrijk om mild te zijn.


Het gewenste resultaat is het verminderen van irritatie en roodheid. Kies voor milde en hypoallergene shampoos en conditioners die vrij zijn van agressieve chemicaliën en geurstoffen. Vermijd het gebruik van hete watertemperaturen bij het wassen en masseer je hoofdhuid voorzichtig met je vingertoppen. 

Hopelijk helpt dit je op weg bij het bepalen van de juiste wasroutine voor jouw haartype en het bereiken van de gewenste resultaten. Vergeet niet dat ieders haar uniek is, dus experimenteer en pas de frequentie van het wassen aan naar wat het beste werkt voor jouw haar. Met de juiste verzorging kun je het volledige potentieel van je lokken ontsluiten en elke dag genieten van gezond, mooi haar. Bekijk hier al onze haarverzorgingsproducten én accessoires.

expand_lessTOP
Admin Login
close