close
Search Perfectly Basics
search

3 dingen die je nog niet wist over baby cashmere

Het zien van het woord ‘baby’ op het waslabel van onze nieuwe trui, roept automatisch weerstand bij ons op. Want ook al voelt de trui heerlijk zacht en oogt deze nog zo stijlvol, je denkt meteen: “maar baby cashmere - dat is toch zielig?!”. Daarom denken wij dat wat extra informatie op zijn plaats is. In dit blog vertellen we je alles over de baby cashmere die gebruikt wordt in onder andere de Luxury lijn van Repeat en waarom het zo bijzonder is, zodat ook jij voortaan een weloverwogen keuze kunt maken. Wij zijn in ieder geval fan!
1. Het feit dat de cashmere van een babygeit afkomstig is, zegt niets over de diervriendelijkheid van de wol

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is namelijk: hoe wordt de wol verkregen? Repeat verzet zich resoluut tegen massaproductie en maakt enkel gebruik van premium cashmere uit Mongolië. De baby cashmere geiten worden niet geschoren – de haren worden verkregen tijdens een zorgvuldig kamproces dat plaatsvindt in het voorjaar, wanneer de geit natuurlijkerwijs zijn vacht verliest. Jaarlijks wordt er slechts 30 gram haren per geit verkregen. Deels omdat alleen de meest fijne haren onder de flanken en op de schouders voldoen aan de kwaliteitseisen, maar ook omdat de geit zo zijn natuurlijke isolatielaag behoudt en het ruiproces niet verstoord wordt.  
Repeat Luxury baby cashmere collectie
2. Baby cashmere overtreft ‘reguliere’ cashmere in zachtheid, dikte en gewicht

Waar er bij een volwassen geit 100 gram cashmere haren per jaar worden verkregen, is dat bij baby cashmere slechts 30 gram. Om in aanmerking te komen voor het label ‘baby cashmere’ moet de geit tussen de 6 en 12 maanden oud zijn wanneer ze gekamd worden. Een geit levert deze kwaliteit dus maar één keer en slechts 30 gram. Dit maakt het product zeer exclusief – en dat voel én zie je! De vezels van baby cashmere zijn veel fijner dan ‘volwassen’ cashmere en daardoor ook veel lichter om te dragen. Het resultaat is een kledingstuk met een fijner oppervlak, maar mét alle eigenschappen die cashmere zo geliefd maken.  

3. Je hoeft baby cashmere niet vaak te wassen omdat het zelfreinigende eigenschappen heeft

Cashmere is een natuurproduct en daardoor bijna volledig zelfreinigend. Het is absoluut niet nodig om je cashmere kledingstuk na iedere draagbeurt te wassen. Schud je kledingstuk goed uit en laat het luchten – buiten of in je wasruimte. Daarnaast is het belangrijk om je cashmere kledingstuk een paar dagen ‘draagpauze’ te geven. Dit is voldoende om je kledingstuk opnieuw dat frisse gevoel te geven. Sterker nog, wassen is alleen nodig als er echt hardnekkige vlekken op je kledingstuk zitten.

Een paar tips: 
• Maak gebruik van een speciaal wasmiddel voor cashmere
• Draai het kledingstuk binnenstebuiten en gebruik een waszakje tijdens het wassen
• Was niet warmer dan 30 graden en centrifugeer op een laag toerental
• Laat het kledingstuk vervolgens plat drogen op een handdoek om de vorm optimaal te behouden.
Cashmere verzorgingsproducten
PS. Wist je dat ook Alpaca Loca baby wol aan de collectie heeft toegevoegd? Ontdek hieronder de sjaals gemaakt van de meest zachte en luxe baby Alpaca garens. expand_lessTOP
Admin Login
close