close
Search Perfectly Basics
search

3 belangrijke voordelen van natuurlijke schoonmaakmiddelen

We eten het liefst puur natuur en smeren liever natuurlijke ingrediënten op onze huid, maar heb je weleens nagedacht over de voordelen van schoonmaakmiddelen met (deels) natuurlijke bestanddelen? Giftige stoffen en dampen vervangen wij namelijk liever met natuurlijke enzymen en de geur van etherische oliën. Jullie niet? Wij leren je in dit blog waarom deze laatste categorie eigenlijk niet achter mag blijven en absoluut deel uit moet maken van je gezonde levensstijl. Lees snel verder en je bent meteen om.


image with artdirection
image with artdirection

Kinfill, Danhera en The Laundress zijn goed bezig op het gebied van home cleaning. Niet alleen omdat ze producten ontwikkelen die op natuurlijke basis werken maar ook omdat ze natuurlijke schoonmaakmiddelen uit de geitenwollensokken hoek halen. Zo gebruikt The Laundress non-schadelijke ingrediënten zoals chloorvrij zuurstofbleekmiddel en minerale reinigingsversterker voor een grondige reiniging zonder chemisch residu. Het italiaanse Danhera gebruikt onder andere kostbare cilia-moleculen in suspensie en aroma therapeutische geuren voor een luxe schoonmaakervaring. Hmmmmm….en bedacht het Nederlandse Kinfill een systeem waarmee schoonmaken niet alleen minder belastend is voor het milieu maar ook nog eens met een design waar je ‘U’ tegen zegt.
1. Beter voor je gezondheid

De geur van bleek en allesreiniger wordt door velen geassocieerd met reinheid en dat snappen wij - want dat is hoe wij zijn geconditioneerd. Maar heb je weleens gedacht aan de dampen die van chemische schoonmaakmiddelen afkomen? Of wat dacht je van het onzichtbare, ongezonde laagje dat achterblijft op dat fris ogende aanrecht en waar jij vervolgens je maaltijden op voorbereid? Dit zijn allemaal manieren hoe minuscule chemische deeltjes in ons lichaam terechtkomen en dat willen we absoluut niet. Je kunt je vast voorstellen dat natuurlijke schoonmaakmiddelen ook vriendelijker zijn voor je huid en voor huisdieren. Zo gebruikt The Laundress niet schadelijke ingrediënten zoals chloorvrij zuurstofbleekmiddel en minerale reinigingsversterker voor een grondige reiniging zonder chemisch residu.


2. Beter voor je kleding
Chemische schoonmaakmiddelen zijn - door het gebruik van chemische zuren en bleek - niet alleen agressief tegen vet, vuil en kalk maar ook voor je kleding. Spatten van een sopje of van een spray op je kleding kan vervelende, onherstelbare vlekken achterlaten. Schoonmaakmiddelen met natuurlijke ingrediënten zijn veel minder agressief omdat ze vaak werken op basis van natuurlijke enzymen en zijn geparfumeerd met essentiële oliën. Het italiaanse merk Danhera gebruikt onder andere kostbare cilia-moleculen in suspensie en aroma therapeutische geuren voor een luxe schoonmaakervaring. 
3. Beter voor de planeet
Ecologische schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar door het ontbreken van chemische stoffen en zijn hiermee minder schadelijk voor het milieu. Want bedenk je eens wat je allemaal wel niet door de spoelbak of buiten op de grond gooit na het schoonmaken - niet zo fijn voor moeder natuur, dus uiteindelijk ook niet fijn voor ons. En Kinfill gaat nog een stapje verder met een handig, uiterst duurzaam en bovendien super stijlvol systeem met flessen van Italiaans glas die een leven lang meegaan. Het enige wat je vervolgens nodig hebt is de navulling met concentraat die je aanvult met gewoon kraanwater en je hebt weer een volle fles. Een super doordacht systeem om de belasting op het milieu extra te verlagen.
Is je huis helemaal van top tot teen brandschoon? Waarom dan niet de perfecte finishing touch toevoegen met een room spray, geurkaars of geurstokjes? We hoeven er denk ik niet bij te zeggen dat deze ook zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten en met natuurlijke etherische oliën, toch?
Ontdek ons complete Home Care assortiment hier, en maak voortaan je hele huis schoon met aandacht voor je gezondheid en het milieu.   
expand_lessTOP
Admin Login
close