close
Search Perfectly Basics
search

Figuurproblemen

Ontevreden over je borsten, billen, buik of benen? Heb je problemen met het vinden van goed passende broeken, zie je alleen die lovehandles in je jurk of begrijp je maar niet waarom tops met een hoge kraag niet goed staan? Het heeft allemaal te maken met het kiezen van de juiste kledingstukken voor jouw figuur. Elk ‘figuurprobleem’ is op te lossen door accenten te verleggen en minpunten te camoufleren.
Lange hals
Een lange hals is natuurlijk prachtig en heel elegant. Toch niet zo blij met je ballerina-nek? Zorg er dan voor dat je halslijn niet te veel bloot laat zien, dit maakt je hals alleen maar langer. Wel geschikt zijn een hoge ronde hals, een opstaand boord, colkraag of sjaal.
Korte hals
Vind je dat je hals te kort is? Probeer hoge kragen en sjaals dan juist te vermijden. Het showen van blote huid met een diepe V-hals of boothals geeft je nek optisch meer lengte. Zo eenvoudig kan het zijn!
Brede schouders
Kies voor een raglan- of vleermuismouw of voor een diepe en smalle V-hals. Deze doorbreken de bredere schouderlijn. Blijf ver weg van schoudervullingen en veel details langs de schouderlijn. Deze maken je schouders optisch alleen maar breder.
Afhangende of smalle schouders
Vermijd juist raglan- en vleermuismouwen, blote schouders en te diepe V-halzen. Kies voor schoudervullingen, epauletten, pofmouwen en een boothals of ondiepe halslijn.
Vollere armen
Zorg er altijd voor dat je mouwen niet te strak zitten. Pofmouwen, kapmouwen en mouwloze tops zijn niet je beste vrienden. Kies in plaats daarvan voor bovenstukken met losse, wijdere mouwen en halve of lange mouwen.
Kleine borsten
Hoewel een bescheiden voorgevel in sommige kledingstukken juist prachtig is, zijn er ook manieren om je borsten wat meer volume te geven. Ga voor extra details ter hoogte van je buste in de vorm van ruches, zakken of prints. Vermijd juist te open halslijnen en strakke tops of shirts. Een diepe halslijn kan juist wel weer sexy zijn! 
Grote borsten
Zorg voor wat 'lucht' aan de bovenkant: open halslijnen, een diepe V-hals en losse gedrapeerde tops zijn perfect voor jouw figuur. Tops en vesten met overslag delen de borstpartij op in tweeën en zijn daarom heel flatterend. Hoge halslijnen, details ter hoogte van je borsten en taillerokken zijn een minder slimme keuze.
Buikje
Kies voor tops met een accent aan de zijkant, zoals een opvallende sluiting. Broeken en rokken met lichte plooien en tops die losjes langs je lichaam vallen verdoezelen je lovehandles. Stoffen die aan je lichaam kleven, strakke tops en brede riemen zijn minder mooi.
Brede heupen
Breng je brede heupen in evenwicht door het accent op je schouders te leggen met epauletten of schoudervullingen. Alle accenten op de schouderpartij zijn goed. Vermijd zakken op heuphoogte, heupbroeken, te strakke broeken, rokken en broeken met uitstaande plooien en klevende stoffen. Broeken en rokken met hoge taille of platte plooien zijn wel perfect voor jouw figuur.
Platte billen
Breng meer volume aan door te kiezen voor peplum tops, opvallende zakken, details aan de achterkant en stevige stoffen. Van klevende stoffen en aansluitende rokken en broeken worden je billen daarentegen optisch platter.
Volle Billen
Korte jasjes en shorts zijn niet de beste keuze. Broeken en rokken die losjes over de billen vallen en een blazer tot heuphoogte zijn wel heel geschikt. Een boyfriend jeans is ook mooi als je vollere billen hebt, omdat deze doorgaans de billen wat platter maakt.
Vollere Dijen
Vollere dijen kunnen lastig zijn bij het kopen van broeken. Kies voor broeken met stretch, je zult merken dat deze meteen veel beter zitten. Breng de vollere dijen in evenwicht door middel van epauletten en schoudervullingen. Kies qua tops en jasjes voor items die net boven of juist onder het breedste punt van je lichaam stoppen. Zo wordt de aandacht niet ongewenst op de minpunten gelegd. Kies voor lichte kleuren aan de bovenkant en donkere kleuren aan de onderkant.
Korte Benen
Een hak geeft je benen meer lengte en zorgt ervoor dat je mooi rechtop loopt. Zorg er altijd voor dat je broek net iets over je schoenen valt. Een te korte broek maakt je benen optisch korter. Omgeslagen pijpen, boyfriend jeans en heupbroeken zijn minder flatteus. Je benen lijken langer als je de onderkant in 1 kleur houdt, dus een broek of rok en schoenen in dezelfde kleur. Eenvoudig toe te passen, groots effect!
Lange Benen
Kies voor langere vesten, tunieken en broeken en rokken met een lage taille. Pumps met een fijne hak zijn mooi bij slanke benen. Een broek of rok en schoenen in één kleur geeft je optisch nog meer lengte, zorg dus juist voor kleurcontrasten aan de onderkant.
Vollere Benen
Een broek met rechte pijp maakt je benen slanker. Een geperste vouw in het midden van de pijp zorgt door de verticale lijn ook voor een flatterend effect. Kies voor donkere kleuren aan de onderkant. Fijne schoenen zijn minder flatteus en ook lichte kleuren zijn een minder goede keuze.expand_lessTOP
Admin Login
close