Search Perfectly Basics
search

Figuurtypes

 
Iedere vrouw is uniek op het gebied van mode – zowel met betrekking tot haar persoonlijke stijl als haar figuurtype. Maar grofweg is iedere vrouw onder te verdelen in één van de zes figuurtypes, waaronder: de V-lijn, de H-lijn, A-lijn Recht, A-lijn Rond, de 8-lijn en de O-lijn. De perfecte garderobe begint bij de juiste stijlen - je lichaamstype in combinatie met je persoonlijke stijl hebben hier een grote invloed op.  
 
Als je kennis en weet hebt van welk figuurtype je bent, kun je je sterke punten benadrukken en je minder sterke punten camoufleren. Het is dan makkelijker om te investeren in items die goed bij je figuurtype aansluiten en je figuur accentueren en flatteren.  
 
Je stijl wordt bepaald door:  
- Silhouet van het lichaam. Is het silhouet recht of rond? Welke delen mogen geaccentueerd worden en welke delen kunnen beter gecamoufleerd worden? 
- Proporties. In welke mate is het lichaam in evenwicht? Hoe is de verhouding van de schouders ten opzichte van de heupen? Zijn de verschillende lichaamsdelen in proportie of zijn bepaalde lichaamsdelen meer aanwezig of juist minder? 
- Lichaamslengte en de beenderenstructuur. Ben je lang, gemiddeld of juist klein? En heb je een fijne beenderstructuur of een zware beenderstructuur? 
- Persoonlijke stijl. Heb je een voorkeur voor een klassieke, sportieve, casual, romantische, zakelijke of juist fashion-forward stijl? 
 
Ontdek hier welk figuurtype jij bent en lees meer over de karakteristieken van elk figuurtype - en welke items bij jouw type passen.   

V-LIJN

Het V-lijn figuur kenmerkt zich door bredere schouders dan heupen. Dit atletische type heeft vaak mooie lange, slanke benen en oogt wat grover aan de bovenkant. Het doel is evenwicht te brengen door de onderkant optisch iets te verbreden.

ONTDEK HET HIER »

H-LIJN

Bij de H-lijn zijn de schouders en heupen gelijk. Weinig taille en een vrij rechte bouw kenmerken het H-lijn silhouet. Ook mooie, lange benen en iets meer gewicht rondom de taille zijn kenmerkend. De lijnen van het lichaam zijn recht en de bouw is atletisch.

ONTDEK HET HIER »

A-LIJN RECHT

De vrouw met een A-lijn figuur heeft in verhouding bredere heupen dan schouders. Het bovenlichaam is meestal gemiddeld tot lang en vrij fijn gebouwd. De schouders zijn recht, de heupen vlak en breder. De taille is smal en dit type heeft een relatief platte buik.

ONTDEK HET HIER »

A-LIJN ROND

De A-lijn Rond heeft bredere heupen in verhouding tot de schouders. Het silhouet kenmerkt zich door ronde vormen. Een vrouw met een peervormig silhouet heeft vaak een langer bovenlichaam, een mooie taille en vollere heupen en dijen.

ONTDEK HET HIER »

8-LIJN

De zandloper wordt gezien als hét ideale silhouet: de heupen en schouders zijn gelijk en de taille is duidelijk aanwezig. Het lichaam is goed in proportie, de lijnen zijn zacht en rond. Dit type heeft vaak mooie benen, ronde borsten en billen en een uitgesproken taille.

ONTDEK HET HIER »

O-LIJN

De O-lijn is een rond en weelderig lichaamstype. Alle lijnen zijn rond en het meeste gewicht wordt gedragen tussen de schouders en de heupen. Dit type heeft vaak een buikje, een ronde rug en vaak mooie, slanke benen. De borsten zijn vol en de schouders kunnen iets smaller zijn dan de heupen.

ONTDEK HET HIER »expand_lessTOP
Admin Login
close