close
Search Perfectly Basics
search
Wardrobe Essentials Style Advies Perfectly Pedia Paspoort

Ongeveer 80% van de vrouwen blijkt een verkeerde bh-maat te dragen, maar liefst 8 van de 10 dus. Vrouwen die denken dat ze hun hele leven dezelfde bh-maat behouden hebben het dan ook mis; je maat verandert maar liefst 6 keer in je leven! Je lichaam veranderd als je bijvoorbeeld gewicht verliest of juist aankomt en ook een zwangerschap is vaak het moment waarop je cupmaat veranderd.

Behalve dat het dragen van de verkeerde maat bh er niet mooi uitziet onder kleding kan het ook slecht zijn voor je rug, vooral als je borsten wat groter zijn. Tijd om aandacht te besteden aan het kiezen van de juiste bh dus!

Het kiezen van een bh begint bij het opmeten van je cupmaat. Dit is heel eenvoudig om zelf te doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een meetlint en een spiegel.

1. Meet je borstomvang: meet de maat van je borstomvang onder de borst. Zorg dat het meetlint aan de voor- en achterkant recht zit (een spiegel kan helpen) dit mag redelijk strak, aangezien een bh van elastischer materiaal is gemaakt dan een centimeter.

2. Meet je cupmaat: voor het meten van je cupmaat, meet je het volle gedeelte van je borst op, dat betekent ter hoogte van je tepel.

In dit schema kun je nu je bh-maat opzoeken.

Nu je de perfecte bh-maat gevonden hebt is het belangrijk om een exemplaar te kiezen die past bij de kleding die je erbij wilt dragen, je figuur en persoonlijke stijl. Eerst nog wat tips bij het aanschaffen:

1. Koop de omvang goed! Meet de omvang redelijk strak onder de borst. Het materiaal van de bh zal nog iets uitlopen, het materiaal van de bh is bovendien veel elastischer dan van de centimeter.
2. Controleer of er geen ‘dubbele’ borst ontstaat. Als dit wel gebeurd is de bh duidelijk te klein.
3. Kies je voor een beugel-bh? Let er dan op dat de beugel niet op, maar naast de borst eindigt.
4. Kies de bh die past bij de doelstelling die je ermee hebt. Kies een sport-bh voor het sporten, een super gladde bh bij aangesloten kleding, een push-up bh voor een vollere boezem, etc.


Weet je niet precies welke maat je hebt? Laat je eens opmeten in de PB store: als je eenmaal je exacte maat weet is het voortaan heel eenvoudig om online al je bh's te bestellen! Stuur een e-mail naar service@perfectlybasics.nl voor meer informatie.
 
 


Naadloze BH
Een naadloze bh heeft geen naden in de cup. De cup is van één stuk materiaal waar de vorm van de borst al in zit. Verwar een naadloze bh niet met een padded bh, want een naadloze bh hoeft niet altijd gevoerd te zijn.

Lees meer »
Softcup of beugelloze BH
Het woord zegt het al. Deze bh heeft geen beugels. Een beugelloze bh geeft minder steun dan een bh met beugels, maar zit daarom wel heerlijk comfortabel.

Lees meer »
T-shirt BH
Een T-shirt bh is een bh met platte naden of naadloos, je ziet de bh niet onder je kleding en hij is daarom speciaal geschikt voor onder strakke kleding.

Lees meer »
Beugel BH
Een bh waarbij aan de onderrand beugels zijn aangebracht voor extra ondersteuning. Dit type bh is geschikt als je wel steun wenst, maar geen extra vulling of push-up effect.

Lees meer »
Voorgevormde BH
Een voorgevormde bh is een bh met een gevoerde cup. De voering voegt net dat beetje extra toe en geeft comfort. Een voorgevormde bh leent zich perfect voor onder strakke kleding en levert bovendien extra steun.

Lees meer »
Push-up BH
Een bh met extra kussentjes, voor een voller decolleté. Deze bh kan glad zijn maar dit hoeft niet. De kussentjes zitten aan de onderkant zodat ze je borsten iets omhoog duwen wat een sexy effect geeft.

Lees meer »
Multi-way BH
Een bh die op veel manieren te dragen is, dus geschikt voor onder elk kledingstuk. Vaak kun je deze bh normaal, als halter, gekruisd en strapless dragen. Een must have voor in je kast!

Lees meer »
Strapless BH
Een beugelbh waarbij de bandjes afneembaar zijn. Een strapless bh is vaak voorzien van een plastic strip aan de binnenkant zodat hij niet afzakt. Het is overigens een misverstand dat dit type bh snel afzakt – als je de juiste maat kiest en een exemplaar van hoge kwaliteit hoort deze niet af te zakken.

Lees meer »
Verzorging
Het is ten slotte belangrijk om je bh’s goed te verzorgen. Was lingerie met de hand om te voorkomen dat de beugels uit de bh komen en tegen het krimpen van de cups. Je kunt je bh’s ook in een waszakje doen; stel je wasmachine dan in op een fijnwasprogramma en een lage temperatuur.

Lees meer »
expand_lessTOP
Admin Login
close