close
Search Perfectly Basics
search
Wardrobe Essentials Style Advies Perfectly Pedia Paspoort

Het samenstellen van een perfecte garderobe is alleen mogelijk als je kleding weet te vinden die goed bij je figuur past.
Stijl en mode zijn twee verschillende dingen. Stijl is tijdloos, mode niet. Kleding is als het ware een tweede huid en kan de sterke punten van het lichaam op een magische wijze naar voren brengen. Als je weet wat voor lichaamstype je bent kun je je sterke punten benadrukken en je minder sterke punten camoufleren.

Je stijl wordt bepaald door:
  1. Silhouet van het lichaam. Is het silhouet recht of rond? Welke delen mogen geaccentueerd worden en welke delen kunnen beter gecamoufleerd worden?
  2. Proporties. In welke mate is het lichaam in evenwicht? Hoe is de verhouding van de schouders ten opzichte van de heupen? Zijn de verschillende lichaamsdelen in proportie of zijn bepaalde lichaamsdelen meer aanwezig of juist minder?
  3. Lichaamslengte en de beenderenstructuur. Ben je lang, gemiddeld of juist klein? En heb je een fijne beenderstructuur of een zware beenderstructuur?
  4. Persoonlijke stijl. Heb je een voorkeur voor een klassieke, sportieve, casual, romantische, zakelijke of juist fashion-forward stijl?

Mode (ook het Engelse woord fashion wordt gebruikt) is de manier waarop kleding, kledingstijlen en opvattingen of een bepaald taalgebruik (uitdrukkingen) op een bepaald moment in de tijd mooi wordt gevonden. Het is een heersende gewoonte, gebruik of stijl, meestal van korte duur. Iets is ‘in de mode’.* Een belangrijk verschil tussen stijl en mode is dus dat stijl eeuwig is en mode van korte duur. Daarom besteden we bij Perfectly Basics graag veel aandacht aan wardrobe essentials die jaren meegaan en je iedere dag weer blij maken. Als je items kiest die goed passen bij je figuur heb je dubbel veel plezier van je kleding.

Ontdek hier welk figuurtype jij bent en lees meer over de karakteristieken van elk figuurtype - en welke items bij jouw type passen.

Vind je het lastig om online kleding te bestellen? Bezoek onze PB Store. Onze stylistes kunnen je alles vertellen over de perfecte kleding voor jouw figuur.
 
 


H-lijn
Bij de H-lijn zijn de schouders en heupen gelijk. Weinig taille en een vrije rechte bouw kenmerken het H-lijn silhouet. Ook mooie, lange benen en iets meer gewicht rondom de taille zijn kenmerkend. De lijnen van het lichaam zijn recht en de bouw is atletisch.

Lees meer »
V-lijn
Het V-lijn figuur kenmerkt zich door bredere schouders dan heupen. Dit atletische type heeft vaak mooie lange, slanke benen en oogt wat grover aan de bovenkant. Het doel is evenwicht te brengen door de onderkant optisch iets te verbreden.

Lees meer »
A-lijn Recht
De vrouw met een A-lijn figuur heeft in verhouding bredere heupen dan schouders. Het bovenlichaam is meestal gemiddeld tot lang en vrij fijn gebouwd. De schouders zijn recht, de heupen vlak en breder. De taille is smal en dit type heeft een relatief platte buik.

Lees meer »
A-Lijn Rond
De A-lijn Rond heeft bredere heupen in verhouding tot de schouders. Het silhouet kenmerkt zich door ronde vormen. Een vrouw met een peervormig silhouet heeft vaak een langer bovenlichaam, een mooie taille en vollere heupen en dijen.

Lees meer »
8-Lijn
De zandloper wordt gezien als hét ideale silhouet: de heupen en schouders zijn gelijk en de taille is duidelijk aanwezig. Het lichaam is goed in proportie, de lijnen zijn zacht en rond. Dit type heeft vaak mooie benen, ronde borsten en billen en een uitgesproken taille.

Lees meer »
O-lijn
De O-lijn is een rond en weelderig lichaamstype. Alle lijnen zijn rond en het meeste gewicht wordt gedragen tussen de schouders en de heupen. Dit type heeft vaak een buikje, een ronde rug en vaak mooie, slanke benen. De borsten zijn vol en de schouders kunnen iets smaller zijn dan de heupen.


Lees meer »
expand_lessTOP
Admin Login
close