close
Search Perfectly Basics
search
Wardrobe Essentials Style Advies Perfectly Pedia Paspoort

Het vinden van een geschikte jeans is voor veel vrouwen nog steeds een crime. Bekende problemen zoals te veel ruimte in de taille, te weinig ruimte bij de bovenbenen of het ontstaan van vervelende ‘lovehandles’ kunnen een bron van frustratie zijn. Wist je dat kleine verschillen in stiksels, wassingen of plaatsing van de zakken al een groot verschil kunnen maken? Als je weet waar je op moet letten is het vinden van de perfecte jeans - ook online! - eigenlijk heel eenvoudig.

Eisenpakket
Een geschikte jeans voor jouw figuur voldoet in ieder geval aan de volgende eisen: hij snijdt niet in je heupen, creëert geen extra lovehandles, zit comfortabel, sluit overal goed aan en geeft je een gestroomlijnd, slank silhouet. Je hoeft er niet constant aan te ‘trekken’ om hem in een goed model te houden en - niet onbelangrijk - hij heeft de juiste lengte; niet te lang maar zeker ook niet te kort. In een goede jeans zit een beetje stretch, dit zorgt ervoor dat de broek perfect om je lichaam valt.

Soorten & maten
Bij het zoeken naar een jeans is het handig om in je achterhoofd te houden wat voor soort jeans je precies zoekt.Wil je hem alleen casual of ook zakelijk kunnen dragen? Hoe wil je de jeans gaan combineren? Afhankelijk hiervan besluit je of je bijvoorbeeld een jeans in een donkere of juist lichte wassing wilt aanschaffen of dat je kiest voor veel details of een zo simpel mogelijke versie. Qua wassingen is tegenwoordig alles mogelijk: van extreem gebleekt met vlekken tot de zogenaamde ‘raw’ denims met een cleane look. Kies de look die bij je persoonlijke stijl past.

Spijker-goed
De jeans heeft de juiste maat als je er soepel in kunt glijden en de broek comfortabel zit, dus niet té strak. Pas je spijkerbroek met de schoenen die je eronder wilt dragen, zo kun je meteen zien of de broek misschien te kort of juist te lang is. Een jeans die iets over je schoenen valt geeft je benen meer lengte en maakt slanker. Let er dus op dat de broek niet te kort is! Wil je je jeans zowel met als zonder hakken kunnen dragen? Kijk dan of de broek ook leuk staat als je de pijpen omrolt. Zo niet, kies een ander model.

Check - check- dubbelcheck
Heb je het idee dat je de juiste jeans gevonden hebt? Werk de volgende checklist dan nog even af:

- Krijg je de spijkerbroek gemakkelijk dicht?

- Flatteert de wassing?

- Is de broek hoog genoeg aan de achterkant zodat je ondergoed er niet bovenuit piept?

- Zijn de pijpen geschikt voor de schoenen die je erbij wilt dragen?

- Zijn de zakken niet te groot of te klein en zitten ze op de goede hoogte?

- Past de kleur bij je?

- Geeft de jeans je over het algemeen een gestroomlijnd en slanker silhouet?

Als je op deze vragen ‘ja’ kunt antwoorden heb je jouw droomexemplaar te pakken! Onze tip: schaf meteen meerderejeans van hetzelfde model aan. Dit lijkt misschien overdreven, maar het scheelt een nieuwe zoektocht als je favoriete paar versleten is. Je kunt bovendien heel eenvoudig steeds een nieuwe look creëren met dezelfde jeans door hem slim te combineren en steeds andere accessoires toe te voegen.

 

Skinny Jeans
Mooi bij smallere heupen, slanke benen en rechte figuren. Geschikt voor de 8-lijn, H-lijn en de O-lijn. Het cleane silhouet van dit model geeft hem eindeloos veel styling opties: mix & match met je hele garderobe.

Lees meer »
Straight Leg Jeans
De straight leg jeans past bij veel lichaamsvormen en is het mooist met een goede hak eronder.Kies bijvoorbeeld voor een sleehak of een enkellaars. Geschikt voor de ronde en rechte A-lijn, V-lijn en O-lijn. Let er bij de lichaamsvorm A-lijn op dat er voldoende ruimte is bij de dijen en heupen.

Lees meer »
Flared Jeans
Deze jeans, met zijn oorsprong in de jaren ’70, heeft extreem wijde pijpen. De pijp kan strak zitten tot de knieën en vanaf de knie wijd uitlopen of meteen vanaf de heupen een wijd silhouet hebben. Als je volle borsten hebt kan deze jeans je lichaam weer goed in balans brengen. Heel slanke vrouwen...

Lees meer »
Hoge Taille Jeans
De jeans met hoge taille maakt je benen optisch langer en is dus geschikt voor iedereen met wat kortere benen. Mooi bij de rechte en ronde A-lijn als het verschil tussen taille en heup niet té groot is. Ook geschikt voor de H-lijn als de broek aan de onderkant smaller toeloopt. Het geeft je lichaam...

Lees meer »
Lage Taille Jeans
Een jeans met lage taille zit comfortabel want hij knelt niet rond je taille. Heb je lange benen en een korter bovenlijf? Dan is een jeans met lage taille perfect; hij maakt je benen namelijk optisch iets korter en brengt je lichaam weer in balans.

Lees meer »
Cropped Jeans
Een cropped jeans stopt ongeveer ter hoogte van de kuit of vlak boven de enkel. Dit model is pittig maar kan ervoor zorgen dat je benen kort lijken, vooral als het een wijd model betreft. Om dit te voorkomen combineer je deze jeans het liefste met een hak. De 7/8 jeans is heel geschikt voor de..

Lees meer »
Boyfriend/Girlfriend Jeans
Een boyfriend jeans heeft een stoere uitstraling en draagt heerlijk comfortabel. Hij kan echter ook vrouwelijk worden gestyled met opgerolde pijpen en pumps eronder. Combineer met een meer aangesloten top om een rommelig silhouet te voorkomen. Dit model jeans is vooral geschikt voor...

Lees meer »
expand_lessTOP
Admin Login
close