Inloggen | Nieuwe klant | Klantenservice | |
€ EUR
EUR
£GBP
$USD
$AUD
$CAD
CHF
kr.DKK
¥JPY
krNOK
KrSEK
|
23.018 Reviews
9,5
NL
ENG
0
0
Wardrobe Essentials Style Advies Perfectly Pedia Paspoort

Elk kledingstuk heeft zijn eigen, unieke silhouet. Als we het hebben over een silhouet in de mode gaat het om de vorm dat een bepaald kledingstuk heeft. Dit kan heel uitgesproken zijn, zoals een extreme A-lijn rok, of subtieler: een jurk die iets taps toeloopt. In dit overzicht vind je verschillende kledingsilhouetten en hun oorsprong, mét tips welk figuur het beste uitkomt in welk silhouet. Doe er je voordeel mee!

 

 
H-Lijn
De H-lijn komt vooral voor bij de klassiekere kledingvormen. Hij werd geïntroduceerd door modeontwerper Christian Dior in 1954. Het silhouet is recht met een licht accent op de taille. Vroeger zag je dit vooral terug bij de mantelpakjes, tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit het...

Lees meer »
Y-Lijn
De omgekeerde versie van de A-lijn is de Y-lijn: een nauw silhouet met een accent op de schouders, wat kan variëren van een opvallende brede kraag tot grote schoudervullingen. Het silhouet werd geïntroduceerd door Christian Dior in 1954. Het silhouet bestaat oorspronkelijk uit een hals met brede..

Lees meer »
V-Lijn
Bij de V-lijn ligt evenals bij de Y-lijn het accent op de schouders, maar loopt het silhouet taps toe naar beneden zonder nauw aan te sluiten en zonder enig accent op de taille. Dit silhouet werkt perfect voor de vrouw met een recht lichaam, dus met weinig taille en smalle schouders, of in hetzelfde geval als..

Lees meer »
X-Lijn
Ook de X-lijn vindt zijn oorsprong bij modeontwerper Christian Dior. Hij introduceerde in 1947 de ‘New Look’, deze bestond uit een strak jasje met ronde schouders, zeer smalle taille en wijde rok. De look kreeg al gauw de naam ‘New Look’ omdat de collectie zo anders en nieuw was. Een sterk accent op de..

Lees meer »
A-Lijn
Toen Yves Saint Laurent in de 1950 een collectie A-lijn jurkjes voor Dior lanceerde, ontstond meteen een trend. Na alle strakke korsetten was dit ruimvallende silhouet letterlijk en figuurlijk een verademing voor veel vrouwen. Het A-lijn silhouet is nauw aangesloten van boven en loopt wijder uit..

Lees meer »
O-Lijn
De O-lijn is de rondste van alle silhouetten. De vorm is bol waarbij accenten worden gelegd door middel van insnoering. Dit zorgt er voor dat het kledingstuk zowel boven als onder nauw is aangesloten en de ruimte ertussen ruim valt. Een veel voorkomend voorbeeld van het O-silhouet is de ballonjurk...

Lees meer »
We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.     OK
Admin Login