close
Search Perfectly Basics
search

Zo style je dé kleur

van dit seizoen: BRUIN

Zo style je dé kleur van dit seizoen: BRUIN

De kleur die dit seizoen een comeback maakt? Bruin! Bruin is een kleur die telkens subtiel in de najaarscollecties terugkeert, maar dit seizoen is een prominente plek voor deze aardetint weggelegd - met een bruin is het nieuwe zwart vibe. Bruin heeft een iets behouden uitstraling, en biedt vanuit de kleurenleer mooie karakteristieken zoals warmte, betrouwbaarheid, stabiliteit en toegankelijkheid. Of je nu gaat voor een totaallook met bruin als hoofdkleur of bruin als accentkleur, bruin is de must-do keuze voor komend seizoen. En dan hebben we het niet alleen over de uitstraling van deze stijlvolle kleurtint, maar ook over de eindeloze combinatiemogelijkheden. Lees hieronder snel meer over de kleur die dit najaar niet in jouw garderobe mag ontbreken.

image with artdirection
image with artdirection

Bruin is natuurlijk bij uitstek de kleur voor het herfsttype, maar ook de andere kleurtypes vormen een mooie match met een van de bruine kleurschakeringen. Zo gaat het lentetype mooi samen met cameltinten, het zomertype met vergrijsd taupe en het wintertype met bruintinten die naar bordeaux neigen.

Trendkleur: Bruin

Bruin beslaat een breed scala van kleurtinten die van camelbruin tot diep donkerbruin, goudbruin en kaki reiken. De bruintinten die voor komend seizoen veel op de catwalk getoond werden, zijn veelal geïnspireerd op de natuurlijke invloeden van mineralen, edelstenen en de verschillende soorten hout. Warme tinten domineren met een veelal rode ondertoon, denk aan mahoniebruin, kaneelbruin en terracottabruin. Welke kleur bruin je ook kiest, met een van de bruintinten zie je er sowieso stijlvol uit.

Stoffen, belijningen en details

Bruin heeft dankzij de natuurlijke invloeden een cleane, rustige uitstraling die een boost kan krijgen door de keuze van stofkwaliteit. Denk aan bruin in een combinatie met puur cashmere, glanzend satijn, modern tech jersey of stoer leer. Daarnaast is ook de belijning van het ontwerp en de bewerking van de stof bepalend voor de mate van rijkheid van de bruintint. Denk aan het silhouet van een losvallende broek, gedrapeerde plooien of grof gebreide stijlen. Combineer binnen een bruin-look matte en glanzende stoffen, grof met verfijnd en overmatige details met een minimalistisch design. PS bruin niet als hoofdkleur van je outfit inzetten? Ga dan voor een print met bruin als detailkleur.

Combinatiekleuren

Het voordeel van bruin uit zich onder meer in de tijdloosheid en de neutrale uitstraling van de kleur. Daarmee wordt ook de toon gezet voor de eindeloze combinatiemogelijkheden waarbij bruintinten een stijlvolle basis vormen. Bruin vormt onder meer met de overige aardetinten, off-white, roze, rood en oranje een mooie combinatie. Daarbij komen dit seizoen ook specifieke kleurtinten zoals donkerrood, donkergeel, perzik, paars-roze en paarse tinten zoals violet. Deze fellere, meer uitgesproken kleuren vormen een stijlvol contrast tegenover bruin, maar mixen ook perfect met bruin.

Shop de looks

Bruin combineert moeiteloos binnen de reeks van bruintinten voor een totaallook, maar dient ook perfect als accentkleur. Bruin voegt een bepaalde warmte toe en oogt stijlvol dankzij de natuurlijke uitstraling. Tip! Combineer verschillende stoffen en bruintinten voor een modern contrast. PS aanrader! Een bruine jas voor het koude seizoen is de ultieme must-have - vind hier onze selectie. Inspiratie nodig voor het samenstellen van een look met bruin? Bekijk hieronder onze shop de looks.

Heb jij vragen over het combineren met of dragen van bruintinten of een andere vraag? Neem contact op met een van onze Editors. Zij helpen je graag!

Heb jij vragen over het combineren met of dragen van bruintinten of een andere vraag? Neem contact op met een van onze Editors. Zij helpen je graag!

expand_lessTOP
Admin Login
close