close
Search Perfectly Basics
search

Zo optimaliseer je de weerstand van je huid tijdens corona

Nu meer dan ooit tevoren, zijn we bezig met hygiëne. En de conditie van de huid speelt daarin een cruciale rol. De huid is namelijk de allereerste barrière die ons beschermt tegen invloeden van buitenaf – zoals virussen. En laat de huid nou ook meteen ons grootste orgaan zijn. Genoeg reden om ervoor te zorgen dat deze in topconditie verkeert. Wij gaan je precies vertellen hoe je dat doet. 
image with artdirection
image with artdirection
Voordat we verder gaan met onze onmisbare tips, moet je misschien eerst iets weten over de natuurlijke werking van onze huid. Maak kennis met je microbioom: een onzichtbare verzameling van verschillende goede bacteriën, schimmels, mijten en virussen die in volledige balans met elkaar leven en samenwerken en ervoor zorgt dat onze huid gezond blijft. En nog belangrijker: dat schadelijke stoffen van buitenaf niet zo makkelijk ons lichaam binnendringen. Is deze barrière uit balans, dan verstoort dat meteen dit mini eco-systeem en worden we dus kwetsbaarder voor onder andere corona.


1. Vocht, vocht en nog eens vocht

Onze huid bestaat voor 70% uit water, dus het vochtgehalte op peil houden is stap nummer een voor een goede huidconditie. Vooral nu we meer tijd binnenshuis doorbrengen droogt onze huid sneller uit – onder andere door verwarming en een vochtarme omgeving. Drink daarom de hele dag voldoende water en help je huid extra door het in te smeren met een vocht inbrengende crème. Een droge huid is een teken van disbalans en droge plekken en kloven zijn meteen de meest kwetsbare plekken van je huid waar bacteriën de ruimte krijgen binnen te dringen. Gebruik naast een lichte, hydraterende crème overdag ook een vettige crème voor het slapengaan die vocht insluit en de huid extra voedt. Smeer ook in wanneer je huid niet droog is - juist om droogheid te voorkomen.

2. Reinig mild  
Hygiëne staat momenteel centraal en dat betekent alles - inclusief jezelf – goed schoonhouden. Gebruik hiervoor milde producten die voldoende reinigen zonder je laagje microbioom te veel aan te tasten. Denk aan niet agressieve zepen voor je handen en lichaam – liefst met hydraterende eigenschappen – en gebruik lauw water. Heet water maakt namelijk echt niet schoner maar droogt wel de huid uit.

3. Creëer nieuwe goede gewoontes
Routine, routine, routine - dit klinkt saai maar het is juist heel handig. Want met het creëren van routine bouw je snel nieuwe, goede gewoontes op en dit zorgt weer voor optimaal resultaat. Wij zetten alle tips qua huidverzorging tijdens corona graag voor je op een rijtje om jouw nieuwe routine makkelijker te maken.

Ons corona routine plan
Handen:
- Smeer je handen na het wassen standaard in met een hydraterende crème.
- Scrub je handen eens per week om droge plekken te voorkomen en smeer daarna in met een vettige crème. Crème trekt beter in op een gescrubde huid.
- Smeer je handen voor het slapen in met een vettige crème en slaap vervolgens met katoenen handschoenen aan voor een overnight treatment.

Gezicht:
- Reinig je gezicht met milde reinigers in de ochtend en in de avond.
- Gebruik een extra huidolie als je merkt dat je droge plekjes hebt.
- Gebruik op de huid onder een mondkapje zo min mogelijk make-up zodat de huid goed kan ademen. Dit voorkomt verstopte poriën en irritatie.

Lichaam:
- Douche met water dat niet te heet is.
- Gebruik na het douchen altijd een hydraterende bodylotion, crème of olie.
- Scrub je lichaam wekelijks. Hierdoor trekken verzorgende bestanddelen beter en dieper in de huid.
- Bedek je lichaam zoveel mogelijk voor extra bescherming.

Stay safe! 
Check onze beauty categorie voor meer must-have huidverzorging. 
expand_lessTOP
Admin Login
close