close
Search Perfectly Basics
search

Zo creëer je meer volume in je haar

Geen vrouw die dit niet wil: meer volume in je coupe. Dus hebben wij wat voorwerk voor je gedaan en uitgezocht wat nou de beste manier is om in jouw type haar het volume op te krikken. Want wij kunnen ons helemaal voorstellen dat je door het grote aanbod aan verschillende producten niet meer weet wat je kiezen moet. Wandel met ons mee door het spreekwoordelijke bos en wij maken je helemaal wegwijs in de wereld van de haarvolumizers. Want het kiezen van de juiste producten voor jou heeft niet alleen te maken met jouw type haar maar ook met wat voor type haarstyler je bent. Lees snel verder om meer te leren.

Laten we bij het begin beginnen. Er zijn namelijk een aantal vragen die je jezelf kan stellen alvorens te bepalen wat je nodig hebt voor het beste effect.
1. Wat voor type haarstyler ben je? Wil je in de ochtend snel klaar zijn of maak je van haarstyling echt een verwenmoment voor jezelf met een uitgebreide föhnsessie met ronde borstel?
2. Welk effect wil je bereiken? Wil je meer volume vanaf de wortel of wil je optisch dikker haar?
image with artdirection
image with artdirection
Stap 1. Haarstyling
Als het aankomt op volume, weegt styling het zwaarst. In deze fase worden de grootste stappen gezet. Bepaal wat het beste bij jou past.

De snelle styler: je hebt in de ochtend vaak haast en wilt producten die passen bij jouw easy going levensstijl. Je wilt iets wat effect heeft door slechts met je vingers door het haar te gaan zodat je snel de deur uit kan.

Volume poeders
Poeders creëren meer volume bij de haarwortel maar ook meer ‘stugheid’ tussen de haren voor optisch dikker haar. Door de dag heen simpelweg je haren even op en neer schudden en met je vingers door het haar gaan is al voldoende voor een snelle tussentijdse opfrisser.
Voordeel: snel toepasbaar, snel resultaat, verdere styling is niet meer nodig.
Nadeel: minder exact te richten op de plekken waar je het wilt hebben, kan alleen op droog haar, haar voelt vaak stug aan, doordat je veel met je vingers door je haren gaat wordt het sneller vet.
Tip: Swept Up poeder van Oribe komt in een handige en unieke spuitflacon in plaats van een strooier, voor een preciezere applicatie.

Texturizing & volume sprays
Sprays zijn perfect om meer structuur te creëren. Het effect vindt dus niet plaats bij de wortel maar creëert optisch meer volume tussen de haren, naar de zijkanten toe.
Voordeel: vaak toepasbaar op zowel nat als droog haar, te gebruiken als styling of finishing product en vaak met extra verzorgend effect.
Nadeel: effect duurt vaak slechts een dag
Tip: de Dry Texturizing Spray van Oribe is een droogshampoo en texturizing spray in één.


De zorgvuldige styler: je spendeert graag tijd aan je haar voor een perfect resultaat dat ook dagenlang zichtbaar blijft. Je maakt er echt een verwenmoment van en gaat ervoor zitten met en föhn en ronde borstel. Het voordeel van tijd steken in je styling door te föhnen is dat je helemaal kunt bepalen waar je meer volume wilt: bij de wortels, tussen de haren of beide.


Styling mous

Een mousse zorgt voor zowel volume als verzorging, mits juist gebruikt. Wrijf een mousse nooit uit in je handpalmen want dan wrijf je juist alle lucht (lees: het volumiserende effect) eruit. Spuit liever een ruime hoeveelheid mousse op een schone handdoek, pak met een grove kam product op en verdeel over de verschillende secties van je haar om het vervolgens te föhnen.

Voordeel: vaak een heerlijke geur en verzorgende bestanddelen

Nadeel: bij verkeerd gebruik maakt het je haar zwaarder in plaats van luchtiger


image with artdirection
image with artdirection
Styling sprays
Net als texturizing sprays zorgen styling sprays vooral voor meer volume tussen de haren. Alleen heeft een styling spray - zoals de naam al doet vermoeden - nog verdere styling nodig.
Voordeel: makkelijk aan te brengen op het haar, hydraterend en vaak een lekkere geur.
Nadeel: per sectie opspuiten en daarna meteen de behandelde sectie föhn
föhnen.
Stap 2. Finish
Nadat je al die moeite hebt gedaan met een goede basisverzorging en styling, wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je arbeid. Dan is het kiezen van het juiste finishingproduct cruciaal. Met een finisher voorzie je je lokken van extra versteviging, glans, verzorging of… nog een beetje extra volume.
Ga snel naar onze Haarverzorging categorie om meer must-have haarverzorging en -styling producten te ontdekken. 
expand_lessTOP
Admin Login
close