Antioxidanten is eigenlijk een verzamelnaam voor een selectie vitaminen, spoorelementen en bioactieve stoffen, waaronder Vitamine A, C, E, magnesium, ijzer, zink, koper en betacaroteen. Al deze verschillende antioxidanten halen we grotendeels uit onze voeding - mits je een gezond en gevarieerd voedingspatroon hebt dat bestaat uit veel verse maaltijden van hoge kwaliteit.
Groente & fruit, volledige granen waaronder volkoren producten, peulvruchten, zuivel, noten, zaden en groene thee bevatten allemaal veel verschillende antioxidanten. Daarom zie je vaak het advies voorbij komen om vooral kleurrijk te eten want hoe meer verschillende kleuren groente en fruit je eet, hoe gevarieerder de antioxidanten die je binnenkrijgt. Vaak schieten we onze gezondheid tekort door het eten van bewerkt voedsel met een lage voedingswaarde. De hoeveelheid aanwezige antioxidanten is dan lager dan gewenst waardoor onze cellen minder goed zijn beschermd en bovendien zorgt ouder worden daarbij ook voor een natuurlijke afname.
Antioxidanten is eigenlijk een verzamelnaam voor een selectie vitaminen, spoorelementen en bioactieve stoffen, waaronder Vitamine A, C, E, magnesium, ijzer, zink, koper en betacaroteen. Al deze verschillende antioxidanten halen we grotendeels uit onze voeding - mits je een gezond en gevarieerd voedingspatroon hebt dat bestaat uit veel verse maaltijden van hoge kwaliteit. Groente & fruit, volledige granen waaronder volkoren producten, peulvruchten, zuivel, noten, zaden en groene thee bevatten allemaal veel verschillende antioxidanten. Daarom zie je vaak het advies voorbij komen om vooral kleurrijk te eten want hoe meer verschillende kleuren groente en fruit je eet, hoe gevarieerder de antioxidanten die je binnenkrijgt. Vaak schieten we onze gezondheid tekort door het eten van bewerkt voedsel met een lage voedingswaarde. De hoeveelheid aanwezige antioxidanten is dan lager dan gewenst waardoor onze cellen minder goed zijn beschermd en bovendien zorgt ouder worden daarbij ook voor een natuurlijke afname.