close
Search Perfectly Basics
search

Trend: stylen met ‘new neutrals’ - ontdek dé 5 manieren

Mode gaat gepaard met innovatie en dat betekent constante verschuivingen in belijningen, materialen én kleuren. De kleurgroep van neutralen is al lange tijd favoriet en vertegenwoordigt zachte tinten die modern ogen; denk aan off-white, lichtbeige en ecru. Dit seizoen worden de klassieke neutralen bijgestaan door de new neutrals waarbij diepere kleurschakeringen - zoals zandtinten en oudroze - de boventoon voeren. Deze new neutrals combineren moeiteloos met een breed kleurenspectrum voor een kleurversterkend effect en een harmonieuze balans, waarbij een vrouwelijke uitstraling centraal staat.

1. Kleur-op-kleur

Het combineren van verschillende tinten van dezelfde kleur versterkt niet alleen de kleur, maar creëert ook diepte én vormt een harmonieus geheel. Het ton-sur-ton combineren van bijvoorbeeld verschillende donkere en lichte zandkleuren en zandkleuren met een warme of koude ondertoon versterkt de algemene kleur en zorgt voor een harmonieus contrast in je outfit.
2. Zwart en wit
Non-kleuren zwart en wit staan erom bekend een kleur te benadrukken en de kleurdiepte te versterken. Dit komt door het sterke contrast dat ontstaat door zwart en wit te combineren met een kleur uit het kleurenspectrum. Zwart en wit zijn dan ook een altijd een modische basis om new neutrals mee te combineren.
3. Aardetinten
Aardetinten ademen warmte en beslaan een kleurenpalet van oudroze en warmgeel tot kakigroen, kastanjebruin en terracottarode tinten. Aardetinten zijn geheel in lijn met de kleuren uit de new neutrals groep waarbij de warme ondertoon ook de warmte van deze ‘nieuwe’ kleurgroep naar boven haalt.

4. Rijke materialen

De rijkheid van een kleur wordt niet alleen bepaald door de warmte en diepte van een kleur, maar ook door het materiaal. Een luxueuze zijden kwaliteit of een fluffy cashmere breisel versterkt een new neutrals kleurtint door de rijkheid van de textuur en andersom. Zowel de kleur als het materiaal smelten moeiteloos samen.

5. Blue jeans
Blauwe denim is een tijdloze basis die met elke kleurschakering is te combineren; zo ook met new neutrals. Denim benadrukt de casual uitstraling van een look en vormt een veelzijdig canvas voor elke stijl én kleur.
Geïnspireerd door het NEW NEUTRALS kleurenpalet? Bekijk hier onze gehele selectie?
expand_lessTOP
Admin Login
close