Search Perfectly Basics
search

Spoedcursus: leer prints combineren in 3 simpele fases

We love prints! Jij ook? Combineer jij prints altijd met effen stukken of zwarte kleding, of ben je een durfal en hou je ervan om prints te mixen met elkaar? Het resultaat kan absoluut verrassend en eye-catching zijn. Wij laten je drie manieren zien om prints met elkaar te combineren - voor beginners tot gevorderden - en geven je tips om het subtiel te houden. Lees verder en leer meer!

Als ‘basisstuk’ hebben we gekozen voor een zijden broek met jacquard bladdessin in warm okergeel. De luxe en rijke uitstraling van deze broek zorgt ervoor dat het nauwelijks uitmaakt wat je erop draagt - van een simpele jersey basic tot een luxe cashmere trui - de luxe ‘basis’ zorgt voor een consistente hoogwaardige uitstraling in de verschillende looks. Dit is meteen de eerste tip: neem een luxe item als basis, zodat de uiteindelijke combinatie altijd stijlvol en chique blijft in plaats van schreeuwerig. Tegelijkertijd zie je op Nicole dat een uitgesproken stijl met print of dessin ook heel goed als basis kan dienen voor hele verschillende looks.

1. Prints mixen voor beginners


Shop deze look


Zit prints mixen nog niet in je systeem maar wil je wel proberen of het wat voor je is? Begin dan eenvoudig en mix één item met een all-over print met een statement print, zoals dit T-shirt. Je mixt dan toch verschillende prints met elkaar maar doordat een groot deel van het T-shirt effen is, voelt het niet meteen als overdadig. 

2. Prints mixen voor gemiddeld gevorder- den


Shop deze look


Ben je klaar voor een volgende stap en wil je all-over prints met elkaar mixen, maar weet je nog niet helemaal wat goed bij elkaar past? Kies er dan voor om een uniek dessin - zoals bij de broek - te mixen met een klassieke print, zoals bij de overhemdblouse. Het overhemd toont een klassiek streepdessin in een ingetogen kleur, waardoor het mixen van prints toch nog rustig oogt. Zo kun je ook kiezen voor een tijdloze Bretonse streep. Onze tweede tip is dus om te mixen met een klassiek streepdessin om je look niet overdadig te maken. 

3. Prints mixen voor gevorder- den


Shop deze look


Heb je het mixen van prints met een klassieke streep onder knie, dan kun je het nog een stap verder nemen en er een derde dessin aan toevoegen. Bijvoorbeeld in de vorm van een blazer of vest. Deze combinatie vergt wel iets meer denkwerk, want hoe mix je drie verschillende dessins én hou je het alsnog visueel rustig? Hier komt ons geheim: bij bovenstaande set komen in de broek, de top en de schoenen dezelfde kleuren terug - namelijk zwart, donkerblauw en geel. Omdat de kleuren worden herhaald creeer je toch eenheid, ondanks de verschillende dessins. Deze ‘eenheid’ als basis, biedt weer ruimte om met de blazer extra kleur en speelsheid toe te voegen met een contrasterende print. Tip drie is om in de basis eenheid te creeren door je te houden aan een beperkt kleurenpalet. 
Print-op-print looks
Even alle tips nog op een rijtje:
• Neem een luxe item als basis voor je prints combinatie, zodat de look altijd stijlvol oogt. Denk bij luxe items aan hoogwaardige stoffen als zijde, cashmere en leer met chique afwerkingen - zoals een jacquard dessin.
• Combineer met een statement T-shirt of met klassieke strepen om de look subtiel te houden. Kies in eerste instantie ook voor ingetogen kleuren en bouw langzaam op naar een meer uitgesproken kleurenpalet.
• Stel een ‘basis’ set samen waarin dezelfde kleuren worden herhaald, zodat je er moeiteloos een derde print aan toevoegt. Beperk je tot maximaal drie kleuren.
• Blijf vooral dicht bij jezelf. Je merkt al snel genoeg wanneer het voor jou te bont wordt en die grens is voor iedereen anders.
• Have fun! Experimenteren met kleding moet vooral leuk zijn en geen stress opleveren, dus maak er een moment van, combineer er lekker op los en geniet van de verschillende nieuwe combinaties die je misschien ontdekt.
Tassen en schoenen met print

Twijfels over een print combinatie of heb je andere stylingvragen? Neem contact op met onze Editors.

Ga naar onze Nieuw pagina en ontdek onze nieuwste (print) items.expand_lessTOP
Admin Login
close