Search Perfectly Basics
search

How to: Welke broeken of rokken passen bij jouw figuurtype?

Wil jij je silhouet showen en je figuur op de best mogelijke manier accentueren? Investeer dan in broeken en rokken die je probleemzones verhullen en je vrouwelijke vormen accentueren. Wij brengen stijltips die gebaseerd zijn op jouw figuurtype. Wil je weten welk figuurtype jij bent? Bekijk onze Style Guide en ontdek of jij een H-lijn, V-lijn, A-lijn Recht, A-lijn Rond, 8-lijn of O-lijn bent. Heb je vragen met betrekking tot je figuurtype? Vraag het aan onze Editors! Wil je meer weten over de beste broeken en rokken voor jouw figuurtype? Lees dan snel verder!


H-lijn

Een H-lijn figuurtype wordt gedefinieerd door gelijke schouders en heupen, slanke benen, iets plattere billen en soms een buikje. Een vrouw met een H-lijn figuur kan het beste kiezen voor rechte lijnen in kledingsilhouetten.

Broeken: Ga voor klassieke designs, zonder of met minimale plooien. Rechte pijpen en een riem op heuphoogte zijn perfect. Een patroon of print is toegestaan, mits met rechte verticale lijnen. Denk aan een subtiel geruit patroon.

Rokken: Recht gesneden rokken zijn dé perfecte keuze - platte plooien of doorgestikte plooien zijn toegestaan. Heb je prachtige benen? Draag een korte rok. Wil je je benen niet showen? Ga voor een lange rok.

Broeken voor H-lijn
Rokken voor H-lijn
V-lijn
Een V-lijn figuurtype heeft bredere schouders dan heupen, een korter torso, smalle heupen, plattere billen, prachtige, slanke benen en platte dijen. Een vrouw met een V-lijn kan het beste kiezen voor rechte lijnen in kledingsilhouetten.
Broeken: Een V-lijn kan veel verschillende broeken dragen - met uitzondering van té getailleerde broeken. Jumpsuits en harembroeken zijn perfect voor een V-lijn. Heb je een buikje, ga dan voor subtiele plooien aan de voorkant. Heb je grote voeten? Ga dan niet voor skinny broeken. Draag ook nooit de top in de broek.
Rokken: Ga voor een recht gesneden of subtiele flared rok met een kort silhouet. Geplooide rokken en rokken met een print of patroon zijn toegestaan. 
Broeken voor V-lijn
Rokken voor V-lijn
A-lijn recht
Een A-lijn Recht figuurtype heeft bredere heupen dan schouders, het bovenlichaam is middellang tot lang en fijngebouwd, de schouders zijn hoekig en de heupen zijn vaak breder en plat. Een vrouw met een A-lijn Recht figuurtype moet een balans vinden tussen de schouders en heupen.
Broeken: Ga voor een recht gesneden broek zonder een print of patroon. Kies een broek die perfect past op de heupen en de dijen. Vermijd broeken die de heupen accentueren - denk aan grote zakken, versleten details of versieringen.
Rokken: Ga voor recht gesneden rokken die reiken tot boven de knie of onder de knie. Bij voorkeur in een donkere kleur zonder een print of patroon. Gestikte plooien zijn erg flatterend voor een A-lijn Recht figuurtype.
Broeken A-lijn recht
Rokken voor A-lijn recht
A-lijn rond
Een A-lijn Rond figuurtype heeft bredere heupen dan schouders, plattere of juist ronde billen, een smalle taille en brede, ronde heupen. Een vrouw met een A-lijn Rond figuurtype kan het beste kiezen voor ronde vormen in kledingsilhouetten.
Broeken: Ga voor recht gesneden of bootcut broek in een stretchy kwaliteit. Broeken met een hoge tailleband zijn de beste keuze. Vermijd prints en patronen en kies bij voorkeur voor een broek in een donkere kleur.
Rokken: Kies ook bij een rok voor een hoge tailleband en met een recht gesneden silhouetten. Lange, volle rokken en maxi-rokken zijn ook een goede keuze. 
Broeken voor A-lijn rond
Rokken voor A-lijn rond
8-lijn
Een 8-lijn figuurtype heeft gelijke schouders en heupen, een slanke taille, ronde heupen en prachtige benen. Een vrouw met een 8-lijn figuurtype kan het beste kiezen voor ronde vormen in kledingsilhouetten.
Broeken: Ga niet voor recht gesneden, klassieke broeken. Kies vrouwelijk gesneden broeken met fijne plooien. Bootcut, flared en taps toelopende silhouetten zijn de perfecte keuze.
Rokken: Ga voor kokerrokken, overslagrokken en flared rokken. Brede plooien zijn toegestaan, mits de rok niet té strak is.
Broeken 8-lijn
O-lijn
Een O-lijn figuurtype heeft iets smallere schouders dan heupen, geen taille, ronde schouders, ronde of plattere billen en prachtige, slanke benen. Een vrouw met een O-lijn figuurtype kan het beste kiezen voor ronde vormen in kledingsilhouetten. 
Broeken: Langere vrouwen kunnen het beste kiezen voor slouchy, losvallende broeken en kleinere vrouwen kunnen het beste kiezen voor recht gesneden broeken met een enkellengte. Ook broekrokken en tunieken gecombineerd met skinny broeken zijn toegestaan.
Rokken: Ga voor lange rokken, geplooide rokken of overslagrokken. Ook korte rokken zijn perfect.
Broeken O-lijn
Rokken voor O-lijn

Persoonlijk advies nodig over jouw figuurtype? Contact onze Editors!

expand_lessTOP
Admin Login
close