close
Search Perfectly Basics
search

How to: de smart-casual dresscode

Dresscodes worden gehaat én zijn geliefd. Het is fijn om te weten als je je look moet creëren op basis van een thema, maar het maakt het ook extra moeilijk. Als je moet voldoen aan een smart-casual dresscode, draait het allemaal om het vinden van de perfecte balans tussen smart en casual. Denk niet té smart, maar ook niet té casual. Alles is toegestaan, met een smart-casual stijl in gedachte.  
De SMART dresscode 
Een smart kledingstijl draait geheel om klassieke garderobe essentials. Denk aan een getailleerde blazer, een pantalon, een klassieke witte blouse en puntige pumps. Ook de 'LBD', een cashmere vest, een coltrui, een klassieke chino en een mantel kunnen onderdeel zijn van een smart garderobe. Een smart garderobe is perfect om naar kantoor te dragen. 
De CASUAL dresscode 
Een casual kledingstijl draait geheel om je vrijetijdsgarderobe. Denk aan jersey T-shirts, losvallende blouses en denim. Ook relaxte broeken, knitwear en sneakers zijn onderdeel van een casual garderobe. Een casual garderobe is perfect om te dragen op off-duty dagen en in het weekend. 
De SMART-CASUAL dresscode 
De smart-casual dresscode draait om het vinden van de perfecte balans tussen smart en casual. Denk aan een getailleerde blazer en een pantalon in combinatie met een casual blouse en eigentijdse loafers. Of een tweed blazer gecombineerd met een chino met omgeslagen zoom en strappy sandalen met hak. Je kunt ook kiezen voor een cashmere trui gecombineerd met een geplooide rok en klassieke pumps. Combineer je klassieke essentials met je casual favorieten, maar ga wel voor een cleane en high-end chique look. Sneakers en denim zijn toegestaan, maar ga bijvoorbeeld voor simpele witte sneakers en donkere denimstijlen. Laat je gedragen sneakers en versleten denim thuis. Om het nog iets makkelijker te maken hierbij nog een paar do's en don'ts:  
 
Do's:   
- Klassiek getailleerde stijlen in combinatie met jersey klassiekers 
- Ga voor een klassiek silhouet - denk preppy 
- Platte schoenen zijn toegestaan; denk aan loafers, brogues, ballerina's en sneakers 
- Ga voor simpele, doch luxueuze accessoires in ton-sur-ton tinten 
- Houd het simpel - klassieke prints en patronen in combinatie met klassieke stijlen 
 
Don'ts:  
- Love-worn denim, sneakers etc.  
- Over-de-top accessoires 
- Té korte rokken en jurken, té lage halslijnen, té hoge hakken 
- Téveel details, glitters en studs
Meer informatie nodig met betrekking tot een smart-casual look? Vraag het aan onze Fashion Editors! Meer inspiratie nodig? Bekijk onze Shop de Looks pagina's. 
expand_lessTOP
Admin Login
close