Search Perfectly Basics
search

How to: 5-stappenplan voor tijdloze schoonheid van binnen en buiten

Schoonheid begint bij een goede basis - de huid. Onze huid is een weerspiegeling van hoe we leven. En het is het grootste orgaan dat we hebben. Genoeg reden om dit wonderlijke deel van onszelf extra liefde te geven, zowel van binnenuit als aan de buitenkant! Wij delen ons 5-stappenplan - inclusief tips - voor tijdloze schoonheid. In een notendop: eat, sleep, cleanse, repeat
Voor het slapen gaan
1. Beauty sleep 
 Je kan smeren zoveel je wilt, maar als je niet voorziet in je meest basic behoeften, dan zal je met die ene crème nooit het gewenste resultaat behalen.

Van binnen: slaap minstens 7 tot 9 uur per nacht en een korte power nap (max 30 minuten) tussendoor kan ook echt geen kwaad.
Van buiten: breng vóór je power nap een voedende masker aan. Je wordt uitgerust wakker mét een stralende huid! 

Tip: slapen op je zij of buik kan rimpelvorming bevorderen. Slaap dus zoveel mogelijk op je rug
Gezichtsolie
2. Dubbel voeden
De huid is ons grootste orgaan. En net zoals alle andere organen, heeft ook deze voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Door gezonde en gevarieerde (eet)gewoontes kun je een hoop voorkomen.

Van binnen: eet 3 stuks fruit per dag en eet bij elke maaltijd een portie groente.

Tip
: hoe gekleurder je eet (rode bieten, groene paprika, oranje wortels, etc), hoe meer verschillende soorten antioxidanten je binnenkrijgt. Antioxidanten helpen de huid met het bestrijden van vrije radicalen en andere schadelijke stoffen.

Van buiten
: geef je huid een extra boost met een rijke huidolie. Deze zitten vol mineralen, antioxidanten en vitaminen.
Reinigen
3. Schoon-heid
De belangrijkste stap is misschien wel reinigen. De mate van vervuiling in de lucht (vooral in grote steden) is een aanslag op je huid. Elke dag weer! En dan hebben we het nog niet eens gehad over make-up.

Van binnen: eet vezelrijke producten - zoals volkoren producten, zilvervliesrijst en havermout - en vergeet hierbij niet voldoende te drinken. Anders kan het juist averechts werken.

Van buiten
: reinig je huid tweemaal daags voor een stralende look.

Tip
: gebruik eens een washandje - nat gemaakt met lauwwarm water - om je reinigingsproduct te verwijderen in plaats van een wattenschijfje. De structuur van het washandje verwijdert lotion en vuil veel beter en werkt meteen als een milde scrubbeurt.
4. Hydrateren is geen hype
Ongelooflijk maar ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Goed hydrateren doet dus enorm veel voor je huid.

Van binnen: drink minstens 8 glazen water per dag. Kruidenthee zonder suiker valt hier ook onder. Het reinigt je lichaam (dag afvalstoffen!) en zorgt ervoor dat je huid minder snel uitdroogt en er stralender uitziet.
Tip: groene thee is ook nog eens rijk aan antioxidanten. Twee vliegen in één klap dus!

Van buiten: Zorg voor extra hydratatie door dagelijks een voedende dag- en nachtcrème te gebruiken.
Tip: vóór het aanbrengen van je nachtcrème kun je je poriën extra openen en activeren door een gestoomde handdoek een paar minuten over je gezicht te leggen. Dit kan simpelweg met een stoompan. Let wel op dat de handdoek iets is afgekoeld voor gebruik. Hallo mini-wellness!
5. Vind het goede ritme
Regelmaat, regelmaat, regelmaat! Ga op zoek naar producten en goede gewoontes die bij je passen en blijf daar dan ook bij.

Van binnen: op vaste tijden naar bed gaan en eten kan al enorm schelen. Maar vergeet niet vaste momenten in te bouwen voor beweging. Een stevige wandeling, een fietsrondje of een paar baantjes trekken is al voldoende om je hoofd leeg te maken en je bloed aan het pompen te krijgen.

Van buiten: consistentie is het toverwoord! Maak huidverzorging onderdeel van je dagelijkse routine, zoals tandenpoetsen. Wanneer je jouw perfecte regelmaat hebt gevonden zal je huid dat enorm waarderen. Dus eat, sleep, cleanse, REPEAT!

Ontdek onze beauty shop, met luxe merken die alleen de meest hoogwaardige ingrediënten gebruiken
We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.     OK
expand_lessTOP
Admin Login
close