close
Search Perfectly Basics
search

7 tips voor een perfecte zelf-gebruinde huid

Voor degenen die houden van een ultieme ‘sun-kissed’ teint – ook als je vakantieplannen niet door gaan – biedt zelfbruiner uitkomst. Maar, je bent niet de enige die bang is om te transformeren in een oranje of gestreepte versie van zichzelf. Gelukkig zijn er merken als TAN-LUXE en James Read die zelfbruinings faux-pas tegengaan en een natuurlijke ‘glow’ garanderen door kristalheldere formules. Kies het zelfbruiningsproduct dat bij jou past en verbaas iedereen met jouw gezonde bruine teint – alsof je nooit in quarantaine bent geweest. Met deze 7 tips ligt die ‘sun-kissed’ huid voor het oprapen. Lees snel verder!

image with artdirection
1. KIES JUIST
Zelfbruiners komen in allerlei soorten en maten; olies, mousses, waters, lotions en boters - én zelfs zelfbruiningsdruppels om te mixen met je bodylotion of favoriete moisturizer. Maar, vergeet ook niet de juiste kleur te kiezen. Kies altijd een tint die past bij je natuurlijke huidskleur en niet op basis van het effect dat je wilt bereiken. Je valt onder licht/medium wanneer je een lichte huid hebt met een rode ondertoon die snel neigt te verbranden. Je valt onder medium/donker wanneer je van jezelf een olijfkleurige teint hebt die snel bruin wordt. Met elke applicatie bouw je geleidelijk een diepere kleur op, zodat je zelf de intensiteit van je ‘golden glow’ kunt bepalen.
2. DE BASICS
Om die oranje of gestreepte versie van jezelf te voorkomen is een speciale zelfbruinhandschoen een must – alleen dan bereik je een perfect, streepvrij resultaat. Breng de zelfbruiner altijd aan in lange zwepende bewegingen, op circulaire wijze. Werk van boven naar beneden en doe je handen, ellebogen en voeten als laatste. Ga heel lichtjes over je knieën en ellebogen, die nemen de kleur namelijk sneller op.
3. GOED 'PREPPEN'
Een goed begin is het halve werk! Dus vergeet vooral niet je huid voor te bereiden op je zelfbruinsessie. Geef 24 uur voor je gaat bruinen je hele lichaam een goede scrubbeurt om dode huidcellen weg te halen voor een super gladde basis. Smeer de droge delen van je lichaam - zoals handen, voeten, knieën, enkels en ellebogen - in met een verzorgende lotion.
4. KEEP IT COOL
Vlak voor het aanbrengen van de zelfbruiner adviseren wij een koude douche te nemen. Dit is geen must maar dit zorgt wel voor een nóg mooier resultaat. Het beste is om ook de eerste douchebeurt na het aanbrengen op een lagere temperatuur te doen. Op deze manier blijft de natuurlijke kleur het beste behouden. Zorg dat het aanbrengen niet gebeurt in een te warme ruimte - zoals een stomende badkamer.

5. EEN GOEDE PLANNING
Wil je de perfecte kleur voor een speciale gelegenheid? Zorg dat je op tijd begint – minimaal twee dagen voor de speciale dag. In de ochtend kun je je opgebouwde kleur finetunen door H2O Tan Mist aan te brengen voor een verfrissende boost en geleidelijke zelfbruining. Gebruik eventueel The Gloss voor gouden highlights op het gezicht en lichaam.

6. HYDRATATIE, HYDRATATIE, HYDRATATIE
Wacht na het aanbrengen minimaal 4 uur, maar nog liever 8 uur, voor je gaat douchen. Het gezicht kan eventueel na 60 minuten al worden gewassen. Behandel je huid zoals je ook zou doen na bruining door de zon. Dus smeer je elke dag in met een verzorgende lotion en scrub om de drie dagen voor een natuurlijk verloop van de kleur. Door om de dag 1 of 2 druppels van The Body toe te voegen aan je bodylotion, blijft je mooie kleur behouden - het hele jaar door!
7. HAASTIGE SPOED IS ZELDEN GOED
Heb je toch een keer haast? Hou je haardroger dan bij de hand! Zorg dat je in een koele ruimte bent tijdens het aanbrengen en blaas met je föhn in de koudste stand over de eerste laag alvorens je de eventuele tweede laag aanbrengt. De tweede laag geeft je een diepere en rijkere kleur.

Ontdek ons gehele assortiment zelfbruiners of shop onze andere beauty musthaves in onze Beauty shop.
expand_lessTOP
Admin Login
close