Search Perfectly Basics
search

Maak combineren makkelijker door onze merken te (her)kennen

Elke vrouw heeft ze wel: favoriete merken! En het is natuurlijk supermakkelijk om items van hetzelfde merk met elkaar te combineren. Want dezelfde terugkerende elementen zorgen voor een harmonieuze look! Durf uit je comfortzone te stappen en combineer eens merken die je normaal gesproken niet zo snel bij elkaar zou zoeken. Aan de hand van 3 looks, geven we je tips en delen we handige lijstjes zodat jij vanaf nu weet voor welke stijl je bij welk merk moet zijn. Voortaan maak jij goed gebruik van het ‘opposites attract’ principe.

1. Edgy streetstyle versus clean minimalisme

De coole ‘streetstyle’ elementen van de Rag & Bone tuniekblouse krijgen alle ruimte om te schitteren dankzij het ingetogen design van de JapanTKY broek.

WAT IS EEN 'EDGY STREETSTYLE'? Deze kenmerkt zich door opvallende details met een rauw, ruig en nonchalant karakter. Denk aan elementen die zijn ‘geleend’ van verschillende subculturen - zoals leer, studs, versleten details, oversized pasvormen en in-het-oog-springende prints vanuit de punk, skate, rock en hiphop scene. Maar denk ook aan high-fashion elementen die een vleugje drama toevoegen aan je look. 
EDGY STREETSTYLE ITEMS
WAT IS EEN MINIMALISTISCHE KLEDINGSTIJL? Minimalisme staat letterlijk lijnrecht tegenover edgy, want hier draait het juist om zo min mogelijk decoratieve details – de details die te vinden zijn hebben vaak een functie. Duidelijke silhouetten en een basic look, maar vaak wel vervaardigd in hoogwaardige stoffen die het tijdloze karakter benadrukken. 
MINIMALISTISCHE ITEMS

Wil je deze look recreëren? Gebruik onderstaande lijst om te ontdekken welke merken je met elkaar kunt combineren voor een eigen edgy-meets-minimalistische look. 

Kies uit de lijst links een merk en match deze met een van de merken in de rechter lijst. 

Edgy-streetstyle merkenEigentijds-minimalistische merken
Rag & BoneJapanTKY
Anine BingNorma Kamali
IROATP Atelier 
Ragdoll LAJoseph
Sam EdelmanPanara
DenhamEquipment
Zadig & VoltaireFeraggio
MKT StudioWoman by Earn
Fine EdgeFilippa K

2. ‘Everyday’ comfort versus luxe bohemien

Casual en ontspannen voor thuis of vrouwelijk gekleed voor een speciale gelegenheid? Waarom niet beiden combineren in één look! Ondanks het verschil in stijl, complementeren de oversized trui en de jurk met volants elkaar – ze zorgen voor een organisch en vloeiend lijnenspel dat zacht en vrouwelijk oogt.

WAT IS EEN 'EVERYDAY COMFORT' STIJL? Bij de naam alleen al, weet waarschijnlijk elke vrouw wat dit inhoudt. Denk comfortabele (oversized) pasvormen, heerlijke zachte breisels en jerseys met elementen vanuit sport en leisure (vrije tijd).
EVERYDAY COMFORT ITEMS
WAT IS EEN 'LUXE BOHEMIEN' STIJL? Supervrouwelijke items met veel romantische details die refereren naar glamour, folklore en bohemien. Denk aan items uit je avond- en gelegenheidsgarderobe met ruches, borduursels, bloemenprints, pailletten, strikken en volants, gemaakt van zwierige stoffen zoals chiffon, zijde, voile en organza.
LUXE BOHEMIEN ITEMS

Wil je deze look recreëren? Gebruik onderstaande lijst om te ontdekken welke merken je met elkaar kunt combineren voor een eigen everyday-comfort-meets-luxe-bohemien look.

Kies uit de lijst links een merk en match deze met een van de merken in de rechter lijst.

Everyday-comfort merken Luxe-bohemien merken
Lei 1984 Mes Demoiselles
American Vintage FWSS
Petit Bateau indi & cold
Plein Publique BRAEZ
Baukjen La Petit Française
James Perse Sluiz. Ibiza
Repeat Cashmere Magali Pascal
BY-BAR Manos del Uruguay
Resort Finest Vanessa Bruno
Majestic Filature Castaner
no man’s land Bon Bini
extreme cashmere Pomandère
Ba&sh


3. Business-class chic versus working-class denim 

De blazer staat voor zakelijk, volwassen, ‘upper-class’ terwijl de jeans staat voor stoer, jeugdig, ‘working-class’. Elementen uit beide stijlen combineren makkelijk met elkaar dus wees creatief en denk ook aan combinaties met een nette pantalon en een denim blouse of een zakelijke jurk en pumps met een denim jack.


WAT IS EEN BUSINESS-CLASS CHIQUE STIJL? Dit omvat eigenlijk alles wat je verwacht in een klassieke zakelijke garderobe. Van blazers, nette pantalons en trenchcoats tot kokerrokken, nette jurken en overhemdblouses – met natuurlijk pumps en een klassieke briefcase als finishing touch.
BUSINESS-CLASS CHIQUE ITEMS
WAT IS EEN WORKING-CLASS DENIM STIJL? Dit is eigenlijk alles wat van denim is gemaakt - inclusief eigentijdse details zoals raw-edge afwerkingen, distressed elementen en speelse applicaties tot aan on-trend jeans silhouetten zoals boyfriend, flared en skinny met hoge of lage taille.
WORKING-CLASS DENIM ITEMS

Wil je deze look recreëren? Gebruik onderstaande lijst om te ontdekken welke merken je met elkaar kunt combineren voor een eigen business-class-chic-meets-working-class-denim look.

Kies uit de lijst links een merk en match deze met een van de merken in de rechter lijst.

Business-class merken working-class merken
IRO Closed
HUGO Current/Elliot
Drykorn BOSS
Filippa K Denham
JapanTKY Rag & Bone
Equipment ba&sh
Feraggio Zadig & Voltaire

Meer inspiratie voor het aanbrengen van contrast in je looks? Check ook onze andere blogs van de Embrace Contrast campagne.


Een spoedcursus kleuren combineren >>

Tips & Tricks om contrast in silhouet te creëren >>

Leer contrast aanbrengen met structuren en prints >>
expand_lessTOP
Admin Login
close