close
Search Perfectly Basics
search

Ken jij de gedachte achter onze Essential Styles al?

Met de komst van onze vernieuwde website heeft onze Essential Styles shop-in-shop een prominentere plek gekregen. Waarom - en belangrijker nog - wat het voordeel is voor jou, leggen we je haarfijn uit in dit blog. Er zit namelijk een gedachtegang achter die jou op weg helpt bij het samenstellen van een veelzijdige garderobe. Lees snel verder om meer te weten te komen over onze Essential Styles. 

Geïnteresseerd in deze tijdloze outfit? Klik hier om de look te ontdekken >>

Wat is een Essential Style?

De naam zegt het eigenlijk al: een Essential Style is een waardevolle toevoeging aan je garderobe omdat het een tijdloos item is dat jaar na jaar actueel blijft. Anders dan een basic, geeft een essential een meer persoonlijke twist aan je garderobe waardoor het ook bijdraagt aan je persoonlijke kledingstijl. En natuurlijk is er enige overlap want kwalitatieve basics zijn een belangrijk onderdeel van je essentials collectie, maar de term essentials behelst dus veel meer; het is ook dat tijdloze leren jack waar je nooit op uitgekeken raakt, die satijnen rok die overal mee kan worden gecombineerd of je favoriete zijden top met kant die je zowel naar werk draagt met een pak en met jeans in het weekend.

Interesse in deze combinatie met jeans en zijden blouse? Klik hier om de look te ontdekken >>

Waarom vinden wij Essential Styles zo belangrijk?

Bij PB. zijn we al jaren van mening dat kwaliteit boven kwantiteit gaat; liever investeren in tijdloze stukken van goede kwaliteit dan elk seizoen weer uitgekeken raken op een garderobe vol ‘wegwerpmode’. Het samenstellen van een persoonlijke garderobe waar je jaren plezier van hebt, is onze kijk op duurzame mode. Daarom vonden we het nu tijd om deze gedachte meer op de voorgrond te zetten in de vorm van een speciaal shop-in-shop concept.

Goed om te weten over onze Essential Styles
Als we dan even terugkomen op onze Essential Styles shop, dan zijn er nog andere factoren die nodig zijn om een item deel uit te laten maken van een onze Essential Styles selectie.

Onze Essential Styles zijn meerdere seizoenen verkrijgbaar omdat het dé bewezen bestsellers zijn van onze merken. Ondanks dat de kleur per seizoen kan veranderen, blijft het model over meerdere seizoenen verkrijgbaar en actueel.

Onze Essential Styles zijn meestal over meerdere seizoenen na te bestellen. Neem hiervoor contact op met ons Customer Service team.

Onze Essential Styles zijn tijdloos van karakter en gaan daarom niet mee in de sale - eigenlijk alleen als een bepaalde kleur bij het merk uitloopt.

Onze Essential Styles zijn te herkennen aan ons ‘infinity’ icoon

Shop deze on-trend look met luipaardprint jurk hier >>

Ons inkoopteam over onze Essentials styles:

Ons inkoopteam - bestaande uit Birgit en Tanja - stelt de hele PB. collectie samen en houdt er steeds meer rekening mee dat wat er ingekocht wordt aansluit bij onze kijk op een duurzame garderobe.

Birgit: “Omdat we inmiddels al zo zijn ingespeeld op het DNA van PB. - met het opbouwen van een veelzijdige en duurzame garderobe als belangrijk aspect - verloopt het inkopen van tijdloze essentials zo goed als instinctief. Hierbij is het zoeken naar een mooie balans tussen essentials en stijlvolle seizoens items altijd het uitgangspunt.”

Tanja: “Per merk hebben we altijd een bepaald beeld in ons hoofd, maar dat moet vervolgens ook aansluiten bij ons eigen verhaal. Kwaliteit staat voorop. Daarnaast vinden we dat tijdloosheid een belangrijke rol speelt - vooral bij essentials.”

Wil jij ontdekken hoe onze Essential styles kunnen bijdragen aan jouw capsule garderobe? Lees dan ons blog 'Leer in 5 stappen jouw capsule garderobe samenstellen'. 

expand_lessTOP
Admin Login
close