close
Search Perfectly Basics
search

In gesprek over ‘body positivity’ met onze strong woman en model Amanda

Ze is mooi, heeft een figuur waar de meeste vrouwen van dromen en vertelt via social media openlijk over haar - soms moeilijke - ‘reis’ van een model met standaard modelmaten naar een model met (voor de modewereld) een maatje meer. Door PB gekozen als STRONG WOMAN! Dat vraagt dus om meer achtergrondinformatie over deze prachtvrouw. Amanda Westenberg beantwoord openhartig onze 10 vragen over haar ervaringen als model en als vrouw in het algemeen. 
image with artdirection
image with artdirection
1. Hoe ben je ooit het modellenvak ingerold?
Ik was 13 jaar toen ik werd benaderd met de vraag of ik model wilde worden. Na wat overleg thuis en een testshoot, ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij Ulla Models, waar ik nu nog steeds mee samenwerk.

2. Wat trok je destijds zo aan aan het modellenvak en zijn je verwachtingen waargemaakt?
In het begin was ik erg sceptisch over het modellenvak. Ik zag mezelf helemaal niet als model en wist niet of de levensstijl bij mij zou passen. Maar na een tijdje begon ik te genieten van de verschillende mensen en plekken in de wereld! Ik ben er zonder verwachtingen ingestapt en alles waar ik in eerste instantie sceptisch over was, heb ik inmiddels geaccepteerd als ‘part of the job’. Ik vind modellenwerk leuker dan dat ik verwacht had!  
3. Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan model zijn?
De enorme flexibiliteit die wordt gevraagd is soms wel moeilijk en ik heb ook weleens last van heimwee als ik langere tijd op reis ben - gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om met het thuisfront in contact te blijven. Tot slot heb ik in het verleden moeite gehad met ‘streefmaten’ behalen. Ik ben van nature niet heel dun en de onzekerheid die hiermee gepaard ging voelde niet goed. Inmiddels ben ik erg gegroeid, zowel fysiek als mentaal.

4. Wanneer merkte je dat het superslanke lichaam dat je moest hebben niet paste bij wie je bent?
Ik heb altijd erg hard moeten werken om aan de maten van het modellenwerk te voldoen. En ik voldeed er eigenlijk nooit echt aan, het lukte telkens nét niet. Na een periode enorm hard sporten en extreem diëten gaf mijn lijf het op en wist ik dat ik moest stoppen met iemand te willen zijn die ik niet was. Dit is de beste beslissing ooit geweest! Voor mijzelf, maar ook voor mijn carrière.
image with artdirection
5. Je hebt een prachtig figuur. Wat doe je nu – ten opzichte van toen – anders om ‘in shape’ te blijven?
Na mijn besluit heb ik een lange periode van rust gehad. Ik heb alles gegeten waar ik zin in had en heb een stuk minder gesport om alles weer op de rit te krijgen. Na een tijdje kwam de behoefte om te sporten weer terug, maar had ik veel vragen over bewegen en voeding. Ik ben toen in contact gekomen met mijn huidige personal trainer en train nu vooral om mijn lichaam fit en gezond te houden. Qua voeding eet ik - in de basis - gezond maar kan ik tegenwoordig ook veel meer genieten van het af en toe ‘zondigen’, zonder schuldgevoel. 
6. Je bent op social media heel open over je lichaam en je verhaal. Wat hoop je hiermee over te dragen aan je volgers?
Ik hoop mijn volgers te kunnen motiveren om een gezond leven te leiden, met sporten als onderdeel daarvan. Maar dan vooral om de vele gezondheidsvoordelen en niet om het esthetische aspect. Als jij jezelf goed en fit voelt, word je daar automatisch gelukkiger van - willen we dat niet allemaal?!

7. Modellen met een maatje meer zijn de laatste tijd erg in opmars, merk je dat ook met het aantal of het soort opdrachten dat je krijgt?
Ik merk zeker vooruitgang in mijn carrière; ik krijg nu meer opdrachten en krijg in mijn werk veel meer acceptatie en respect voor wie ik ben. Ik geloof ook echt dat iedereen door middel van een gezonde levensstijl mooi is in het lichaam dat je hebt en ik ben blij dat de modewereld dit ook steeds meer in begint te zien.
8. Elke vrouw is wel onzeker over iets aan haar lichaam. Wat wil je tegen deze vrouwen zeggen?
Eigenlijk zit het antwoord al in de vraag: “elke vrouw is wel onzeker over iets aan haar lichaam.” Hoe zelfverzekerd sommigen ook lijken, iedereen heeft onzekerheden en dat maakt ons ook menselijk, uniek en mooi! Jij bent niet de enige en jij staat er niet alleen voor!

9. Wij zien jou als een ‘strong woman’ – zie jij jezelf ook zo?
Bedankt voor dit grote compliment! Ik zie mijzelf als een ‘work in progress’. Door verschillende gebeurtenissen in mijn leven ben ik best onzeker geworden over mijzelf. Ik werk hier tegenwoordig hard aan, samen met mijn life coach en personal trainer. Ik krijg hierdoor wel steeds meer het gevoel dat ik een ‘strong woman’ aan het worden ben.
10. Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?
Tegenwoordig reis ik behoorlijk veel voor mijn werk, dus ik zie het Schiphol personeel bijna vaker dan mijn eigen vrienden en familie! Vanuit het vliegveld ga ik naar de accommodatie voor de nacht, om de volgende dag aan een shoot te beginnen. Ik start altijd met mijn “happy” muzieklijstje en een heerlijke kop koffie. Ik vind het heerlijk om te kletsen met de verschillende teams. Na een shoot reis ik meestal meteen door – naar huis of naar een volgende bestemming. Als ik niet werk, vind ik het erg fijn om thuis te zijn met mijn lieve kat Kiwi en om af te spreken met vrienden en familie. Behalve sporten is ook mijn beauty onderhoud belangrijk; mani- en pedicures, gezichtsbehandelingen en kappersbezoekjes.

expand_lessTOP
Admin Login
close