close
Search Perfectly Basics
search

How to: je wenkbrauwen perfect stylen in 5 stappen

‘Eyes are the windows to the soul’, wordt weleens gezegd. Dan kunnen we er maar beter voor zorgen dat die ‘windows’ er tiptop uitzien. En wenkbrauwen hebben daar grote invloed op. In dit blog leggen we haarfijn uit wat je kan doen om je wenkbrauwen perfect te stijlen. Lees snel verder om ons 5-stappenplan te ontdekken. 
Je wenkbrauwen in perfecte vorm krijgen - het gaat nogal vaak fout waardoor je opeens met wenkbrauwen zit die er niet uitzien zoals ze bedoeld zijn; denk aan te dun of de verkeerde vorm. Daarom, voor eens en voor altijd dé basisregels die je moet weten om de natuurlijk vorm van je wenkbrauwen op zijn best uit te laten komen.

1. Wenkbrauwen shapen
Wil je echt goed van start gaan, dan is het van belang dat je je wenkbrauwen drie volle maanden niet plukt. Moeilijk - we weten het! Maar hierdoor groeien je wenkbrauwen weer terug in hun natuurlijke vorm en kun je echt goed beginnen met (opnieuw) shapen.

Stap 1: pluk als eerste de haren weg die rondom de wenkbrauw zitten om je wenkbrauwen ‘schoon te maken’- de natuurlijke vorm wordt hierdoor duidelijker zichtbaar. Pluk hierbij vooral weg onder de wenkbrauwen.
Tip: je kan het beste je wenkbrauwen plukken na een warme douche - je haarzakjes zijn dan zachter en haren laten makkelijker los.
Stap 2: bepaal waar je wenkbrauwen beginnen en eindigen - hou hiervoor onderstaande afbeelding aan.
image with artdirection
Tip 1: wees terughoudend met plukken. Het is zelfs beter om eerst het minimale weg te plukken, een paar dagen aan te kijken of de vorm je bevalt en eventueel later naar wens iets meer weg te halen.
Tip 2: hou goed de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen aan; moeder natuur geeft je namelijk wenkbrauwen die passen bij jouw gezicht en ogen - verander dit vooral niet te veel. 

2. Wenkbrauwen inkleuren
De truc is om niet over de top te gaan want je wilt niet dat je wenkbrauwen een eigen leven gaan leiden - het inkleuren heeft als doel om de vorm iets meer te benadrukken voor een krachtigere look.

Stap 1: Zet met een wenkbrauwpotlood de buitenste lijn van je wenkbrauwen licht aan voor een krachtige look. Zet vooral niet te dik aan maar juist subtiel.

Stap 2: is de buitenste lijn aangezet, dan is het tijd om in te kleuren. Kies hiervoor voor een wenkbrauwpoeder voor het meest natuurlijke effect. Borstel je wenkbrauwen na het inkleuren nog een keer door met een wenkbrauwborsteltje om de kleur gelijkmatig te verdelen.

Tip: donker haar? Kies een tint lichter. Lichte haarkleur? Kies een tint donkerder.  
3. Wenkbrauwen highlighten
Stap 1: Om je wenkbrauwen te accentueren kun je de omliggende huid en oneffenheden corrigeren met concealer. Gebruik hiervoor je gebruikelijke concealer en een kleine platte kwast om strak langs je wenkbrauw aan te brengen en te blenden met de huid.

Stap 2: breng daarna vlak onder je wenkbrauwen een beetje highlighter voor een optische lift - dit laat je wenkbrauwen er echt uitspringen.
4. Wenkbrauwen fixeren
Zijn je wenkbrauwen helemaal naar wens gestyled? Fixeer dan met een speciale wenkbrauwgel of spray een kleine hoeveelheid haarlak op een zachte handtandenborstel en borstel dit gelijkmatig over je wenkbrauwen.  
Of kies voor een 2-in-1 product met potlood en gel
5. Wenkbrauwen extra benadrukken
Wil je je wenkbrauwen nog meer accentueren? Kies dan voor nude oogmake-up. Hoe neutraler je ogen zijn opgemaakt, hoe meer de aandacht uit gaat naar je wenkbrauwen. Ga naar onze oog make-up shop om jouw favoriete nude make-up te shoppen >>

Ga naar onze make-up shop om alle producten te ontdekken voor het creëren van perfecte wenkbrauwen en nog meer must-have make-up. 
expand_lessTOP
Admin Login
close