close
Search Perfectly Basics
search

Het geheim van styling: 3 simpele trucs

Het geheim van styling: 3 simpele trucs

Het geheim van styling: 3 simpele trucs

Styling is een vak. Ook – of misschien wel juist – als de look zo simpel oogt als maar zijn kan, wordt over ieder detail nagedacht. Alles klopt. Wij snappen dat je best jaloers kunt zijn op die gave. En dus wordt het tijd om de innerlijke styliste in jou naar boven te halen, want vandaag delen we onze 3 meest simpele maar doeltreffende stylingtrucs.

Styling is een vak. Ook – of misschien wel juist – als de look zo simpel oogt als maar zijn kan, wordt over ieder detail nagedacht. Alles klopt. Wij snappen dat je best jaloers kunt zijn op die gave. En dus wordt het tijd om de innerlijke styliste in jou naar boven te halen, want vandaag delen we onze meest simpele maar doeltreffende stylingtrucs. Drie tips die garant staan voor een oneindige dosis inspiratie om eens op een andere manier naar je garderobe te kijken en niet altijd terug te vallen op de standaardcombinaties waar je je veilig bij voelt. Wij delen ons geheim.

image with artdirection
image with artdirection

Blijf bij één kleur

Vind je combineren lastig? Of grijp je steeds naar diezelfde trui-en-jeans look? Kies dan voor items die in dezelfde kleurgroep vallen, maar net iets anders zijn qua kleurtoon zodat je diepte kunt aanbrengen. Denk aan crème met beige en taupe of lichtgrijs met antraciet en zwart. Makkelijk, maar doeltreffend en altijd stijlvol. We horen je denken: is dat niet saai? Wel als je dezelfde materialen met elkaar combineert. Maar daar zit ‘m nou net de truc…

Zorg voor contrast

Dacht je de uitdaging van het kleuren combineren omzeilt te hebben door kleuren te kiezen die in dezelfde groep vallen? We moeten je helaas uit die droom helpen: ook stoffen kunnen vloeken. Fluweel met chenille? Niet doen. Net een andere structuur, maar niet afwijkend genoeg om op een lekkere manier te clashen. Kies voor stoffen die qua structuur, mate van glans, maar ook qua valling en dikte ver van elkaar afstaan. Geweven met gebreid. Glanzend met mat. Grof met fijn. Stug met soepel. Heb je je ooit afgevraagd waarom glad leer zo goed matcht met een grof gebreide trui? Contrast is het antwoord.

image with artdirection

Ga voor véél laagjes

Iedere outfit wordt spannender en persoonlijker van laagjes. En hier ligt je kans om eens buiten de gebaande paden te denken. Natuurlijk creëer je met een broek, top en vest een gelaagde look. Maar wij hebben het hier specifiek over die onverwachte twist die je met laagjes kunt toevoegen. Een colshirt met een gilet als tussenlaag en daaroverheen nog een vest? Al zijn al deze items nog zo basic, de creativiteit spat ervan af. Een longsleeve onder een trui, afgetopt met een oversized blazer? Het is de ultieme vorm van nonchalant-chic. Je snapt het idee: de plank misslaan is onmogelijk want hoe ‘gekker’, hoe beter.

Wij weten zeker dat je geweldige looks zult creëren als je deze stylingtrucs toepast. Vind je het toch fijn als er iemand met je meedenkt? Onze Editors en Stylisten helpen je met liefde. Neem hier contact met ze op.

expand_lessTOP
Admin Login
close