close
Search Perfectly Basics
search

Herfst tip: met bronzers een warme zomerse teint creëren

Vaarwel zomer, hallo herfst! Elk einde markeert ook weer een nieuw begin - of in dit geval een nieuw seizoen. Herfst dus! Het seizoen van vallend blad, kaarsen aansteken en warme breisels uit de kast trekken. Op make-up vlak betekent deze wissel van seizoenen dat we ook vaarwelzeggen tegen een mooi gebruinde teint om langzaam maar zeker een wat pipser complex te verwelkomen. En laat dat nou net goed te verhelpen zijn met een paar simpele make-up tips & tricks. Wij laten je zien hoe jij nog iets langer kunt genieten van een ‘sunkissed’ look. Lees snel verder. 
image with artdirection
Het magische woord hier is bronzers. Maar we horen je: als je met bronzers niet weet wat je moet doen en waar je op moet letten, dan kan je ook finaal de plank misslaan. Met onze eenvoudige tips wordt die kans teruggebracht naar nihil.

1. Bepaal welke bronzer je nodig hebt
Er bestaan verschillende opties qua substantie: van vloeibaar naar een poeder bronzer. Welke je kiest heeft allemaal te maken met je huidtype en welk effect je wilt bereiken. We helpen je een handje met je keuze.
• Vloeibare bronzer: perfect om te mengen met je dagcrème of foundation voor een subtiele all-over tint. Vergelijkbaar met het effect van een getinte dagcrème maar met het voordeel dat de kleur steeds is aan te passen aan de verschillende kleurtonen die je door het jaar heen hebt.
• Cream bronzer: geschikt voor de drogere huid.
• Poeder bronzer: geschikt voor de vettere huid.
2. Op deze plekken breng je bronzer aan
Een bronzer is geen vervanger voor een self-tanning product dus het is niet de bedoeling dat je het over je hele gezicht aanbrengt. Het idee van een bronzer is dat je de gebieden die normaal gesproken als eerste bruinen door de zon benadrukt. Dat zijn dus je voorhoofd, je neusbrug, je jukbeenderen en je kin.
image with artdirection
3. Bepaal hoe je je bronzer aan wilt brengen
Er zijn verschillende manieren om bronzer aan te brengen; van heel casual met je vingers tot meer perfectionistisch met een make-up kwast. Wat je methode ook wordt, werk vooral in dunne lagen – meer aanbrengen is een stuk makkelijker dan eraf halen.
4. Blend, blend, blend
Deze stap is cruciaal want als je bronzer hebt aangebracht dan wil je dat het natuurlijk oogt en dat bereik je niet met harde overgangen en grote kleurverschillen. Gebruik hiervoor alleen een schone kwast (!) en beweeg de kwast met circulaire bewegingen over je gezicht totdat zichtbare overgangen en harde kleurverschillen zijn weggewerkt.

5. Complementeer je gebronsde look
Bij de herfst passen ook warme herfstkleuren, niet alleen qua kleding maar ook op het gebied van make-up. En wat is er beter dan je gebronsde look te complementeren met warme bruin- en goudtinten rondom je ogen en op je nagels?
image with artdirection
 Nog meer tips voor een gebruinde tint zonder zon? Lees ons blog '7 tips voor een perfecte zelf-gebruinde huid'.
expand_lessTOP
Admin Login
close