Search Perfectly Basics
search

Dit is hoe je je gezicht beschermt tegen de schadelijke stralen van de heerlijke zon

Heerlijk, die zon op je gezicht! Maar het maakt zonnebescherming wel noodzakelijk. Althans, wel wanneer je de delicate huid van het gezicht graag wilt beschermen tegen schadelijke UVA en UVB stralen, ter voorkoming van rimpels en andere vormen van huidbeschadiging. We beginnen meteen met een tip: gebruik zonnebrand voor het lichaam niet op je gezicht! Zonbescherming voor het lichaam is te rijk en zwaar voor de delicate huid van het gezicht. Poriën raken verstopt waardoor ontstekingen in de vorm van pukkels kunnen ontstaan. Kies alleen voor formules die geschikt zijn voor het gezicht. Maximaliseer gezichtsbescherming door je favoriete methode te kiezen, om toe te voegen aan je dagelijkse routine. Lees snel verder en leer meer!   
Mineralen of klassieke filters?
Weet jij het verschil tussen een mineralen of klassieke filter? Een mineralen filter is de meest natuurlijke filter. Het residu van dit filter is onschadelijk voor oceaanwater of zeeleven en dit type filter is ontworpen om UVA/UVB stralen af te breken en te reflecteren. Een extra pluspunt? Zonbescherming met een mineralen filter beschermt onmiddellijk na het aanbrengen! Mineralen filters hebben een slechte reputatie dat ze een witte waas op de huid achterlaten, maar de formules zijn inmiddels enorm verbeterd. Een klassiek filter is ontwikkeld om UVA/UVB stralen te absorberen en te verdrijven – deze moet minimaal 30 minuten voor blootstelling aan de zon aangebracht worden en is kunstmatig.   

1. Voor het aanbrengen van make-up
Zonnebrandproducten voor het gezicht, met of zonder een BB formule, zijn een perfecte manier om je dagelijkse routine te starten. En de meeste producten beschermen niet alleen goed maar voeden en verzorgen ook net zo goed. Denk aan antioxidanten, mineralen en vitaminen die zijn toegevoegd om je huid de hele dag door optimaal te voeden en te hydrateren. De volgorde van het aanbrengen wordt bepaald door de 'zwaarte' van de formules. Zijn je serum en dagcrème lichter dan je zonnebrand, dan breng je de zonnebrand als laatste aan. Is je dagcrème zwaarder van textuur, dan breng je de zonnebrand aan voor je dagcrème. 
2. Na het aanbrengen van make-up
Je gezicht extra beschermen nadat je make-up al helemaal perfect zit, doe je met een handig SPF setting spray. Fijne bonus is dat dit ook je make-up langer mooi houdt en ook een verkoelende, verfrissende, hydraterende en verzachtende werking heeft op de huid. Het is geen volledig vervanger van een zonnebrandcrème met SPF dus gebruik het vooral om gedurende de dag je huid extra te beschermen. Vergeet je huid na een dag in de zon ook niet extra te verzorgen met een aftersun zodat het vochtpeil weer helemaal optimaliseert. 
3. Bescherming tegen de zon en veel meer
Ja, we moeten er echt aan geloven: niet alleen de stralen van de zon zijn schadelijk voor onze huid maar ook de stralen van schermen waar we continue mee worden omringd hebben een schadelijk effect op de huid. Maar gelukkig zijn er nu ook multifunctionele beschermers die beschermen tegen alles. Wij houden wel van effectief.

Ontdek hoe je het beste zonnebrand combineert met make-up in ons blog 'De beste manier om zonbescherming te combineren met make-up'.

Op zoek naar meer zonverzorging voor zowel gezicht als lichaam? Ga naar onze Zonverzorging categorie
expand_lessTOP
Admin Login
close