Search Perfectly Basics
search

De vrouw achter de gebarentolk: ontdek de kledingstijl van Irma Sluis

Wie kent haar inmiddels niet? Irma Sluis is bij uitstek de populairste gebarentolk van Nederland en speelt een belangrijke rol in het overbrengen van cruciaal nieuws - tegelijkertijd staat ze letterlijk op de achtergrond. Een bijzondere combinatie om door te vertalen naar een outfit. Voor de persconferenties maakte Irma een stijlvolle selectie uit onze shop en natuurlijk laten we de gelegenheid niet aan ons voorbij gaan om deze ‘leading lady’ in de gebarentaal meteen een aantal vragen over haar kledingstijl op het podium te stellen. Lees snel verder om de vrouw achter de gebarentolk iets beter te leren kennen.
1. Je bent regelmatig op tv maar nu nog meer in de spotlight. Hoe belangrijk is kleding binnen jouw functie?
Kleding is heel belangrijk in mijn werk en zoals bij elk ander beroep is het vooral belangrijk dat ik mijn kleding aanpas aan de gelegenheid; ik pas me altijd aan, aan de situatie. Tolken voor het journaal of een persconferentie vraagt om een andere uitstraling dan wanneer ik tolk voor een kinderprogramma of bij een workshop kantklossen. Ik probeer altijd zoveel mogelijk te ‘blenden’ in de situatie.
Irma's 'on-duty' stijl
2. Op welke manier speelt kleur een rol in je kledingkeuze voor werk?
Voor televisie is rekening houden met kleur cruciaal, want het moet niet afleiden van het doel. Ik kies dan meestal voor rustige kleuren zoals zwart, bruin, groen, donkerblauw of bordeauxrood. Als ik voor het journaal tolk, doen we dat in de studio in Hilversum voor een groen scherm – daar moet dan ook rekening mee gehouden worden. 

3. Hoe verschilt je persoonlijke kledingstijl van de kleding die je op tv draagt?
Mijn persoonlijke kledingstijl is wel wisselend en kan nogal verschillen van mijn werkkleding. Privé houd ik namelijk ook wel van prints en bijvoorbeeld blouses met veel details – voor werk is dit echter niet geschikt.
Gedetailleerde blouses
Tops met print
4. Hoe ziet jouw beauty routine eruit?
Mijn beauty routine is eigenlijk vrij basic. Mijn gezicht reinigen doe ik tijdens het douchen met een facewash. Dan natuurlijk een dagcrème en als basis voor mijn make-up gebruik ik een BB-cream. Ik houd van een natuurlijke make-up look dus ik gebruik verder alleen eye-liner, mascara en iets op mijn lippen.
Facewash & dagcrème
Natuurlijke make-up look met Perricone
5. Wat zijn jouw favoriete manieren van self-care?
Ik neem eigenlijk te weinig tijd voor self-care maar ik vind het heel fijn om uitgebreid in bad te gaan met kaarsjes aan, een muziekje op en een lekker geurende badolie. Met een vriendin naar de sauna en lekker eten is ook een geliefde bezigheid.
Geurkaarsen & badoliesexpand_lessTOP
Admin Login
close