Search Perfectly Basics
search

De beste tips voor verzorgde handen en nagels in de winter

Als wij zeggen: ‘droge winterhanden’, dan heeft iedereen daar meteen een duidelijke voorstelling bij. Want het is elke herfst/winter weer een terugkerend fenomeen; droge schilfers, barsten in de huid en een droog en trekkerig gevoel – soms de hele dag door. Wij voorzien jou van alle tips en info die je nodig hebt om deze winter door te komen met zachte en verzorgde handen. We vertellen je niet alleen wat de oorzaken zijn van jouw droge handen maar vooral wat je eraan kunt doen. Lees snel verder!

Droogheid voorkomen is het voornaamste! Maar om dit kunnen doen moeten we weten wat de oorzaken zijn van droge handen. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.
1. Natuurlijke eigenschappen
Waar de binnenkant van de handen en vingers nog goed zijn voorzien van natuurlijk aanwezige huidoliën, ontbreekt het vooral aan de achterkant van de handen aan kliertjes die deze natuurlijke oliën verspreiden. Dit is dan ook de voornaamste plek waar uitdroging en sneller verouderen van de huid op de handen plaatsvindt.

2. Kou en droogte
Het steeds wisselen tussen warmte en kou en een droge omgevingslucht zijn funest voor de conditie van je handen. Het veroorzaakt kleine barstjes in de huid wat weer zorgt voor een snellere verdamping van huidvocht en dit zorgt weer voor verdere uitdroging – een vicieuze cirkel dus.
3. Zeep en reinigingsmiddelen
Het is een feit we onze handen gedurende de dag te vaak wassen en hierbij teveel zeep gebruiken. Daarnaast komen onze handen ook regelmatig in aanraking met (chemische) afwas- en schoonmaakmiddelen. Allemaal momenten die uitdroging stimuleren! En voor de nagellak fanatiekelingen onder ons: vergeet ook niet de keren dat je nagellakremover gebruikt. Tip: was je handen met een verzorgende hand wash.
VERZORGENDE HAND WASH
WAT DOE JE ERTEGEN? In een notendop: verzorg je handen hetzelfde als je gezicht! De delicate huid van de handen is vergelijkbaar met die van het gezicht – rimpels ontstaan bij dunner huid sneller en dat willen we natuurlijk niet. Je handen verdienen extra liefde - veel extra liefde! Want bedenk maar eens wat je de hele dag allemaal doet met je handen.
1. Scrub wekelijks
Net zoals de rest van je lichaam, is ook de huid op je handen soms toe aan een goede scrubbeurt! Het verwijderen van dode huidcellen stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en zorgt er ook voor dat de verzorgende bestanddelen van je handverzorging beter intrekken. Doe dit met een milde scrub. Er bestaan speciale handscrubs maar een scrub die je normaal zou gebruiken voor het gezicht voldoet ook prima.
EXTRA VERZORGING VOOR HANDEN & NAGELRIEMEN
2. Verzorg de hele dag door
Het kan tijdens de wintermaanden niet vaak genoeg gedaan worden: insmeren (!), waarbij dagelijks insmeren voor het slapen gaan sowieso een must is! En wij hebben de gouden tip om ervoor te zorgen dat je handen niet vet aanvoelen. Doe een dot handcreme op de achterkant van één hand en smeer deze uit met de achterkant van de andere hand - dan verzorg je het droogste deel, want handpalmen produceren vrijwel genoeg huideigen olie. Vergeet daarnaast ook niet extra de nagelriemen te verzorgen met bijvoorbeeld een voedende olie of een butter voor dat beetje extra liefde– doe dit met masserende bewegingen en neem dan gelijk de knokkels mee.
SPECIAAL VOOR HANDEN
GOED VOOR ZOWEL HANDEN & LICHAAM
3. Zorg voor een continue barriere
Creme zorgt voor een goede beschermlaag, maar worden de omstandigheden heftiger, dan vraagt dit ook om betere bescherming. Dus vergeet vooral niet om handschoenen te dragen! En niet alleen buiten, maar ook bijvoorbeeld bij het schoonmaken en afwassen. Tip: smeer je handen in met creme voordat je schoonmaakhandschoenen aantrekt en je handen voelen erna zijdezacht aan!

MIS GEEN BLOG & FASHION UPDATE

Schrijf je in en ontvang ook gratis de style guide: figuurtypes
 
Ontdek onze unieke Perfectly Basics Hand & Nail Care Box - gevuld met must-haves voor perfect verzorgde handen!We gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.     OK
expand_lessTOP
Admin Login
close