close
Search Perfectly Basics
search

6 tips tegen droog winterhaar

Het is hartje winter en de kou doet niet alleen veel met je huid maar ook met je haar. Je haar voelt droger, is breekbaarder en kan er doffer uitzien. Lage temperaturen zijn hier zeker debet aan maar het komt vooral door de wisseling tussen buiten en binnen - vooral als de verwarming ook lekker hoog staat. Zoals er dan meer vocht verdampt uit je huid, verdampt er net zo goed vocht uit je haar. Het gevolg is droog, kwetsbaar en soms statisch haar.  
image with artdirection
1. Was je haar minder vaak
Iedereen weet het inmiddels maar het blijft een moeilijke om toe te passen. Shampoo droogt je haar en hoofdhuid uit door de ontvettende werking maar je haar en hoofdhuid hebben die vetlaag - die fungeert als natuurlijke beschermlaag – ook nodig in de winter. Elke dag wassen is dus geen goede gewoonte. Bouw het langzaam af. En er zijn producten die je helpen met het uitstellen van een wasbeurt.  
2. Gebruik leave-in producten
Haarpunten zijn vaak als eerste droog en hebben de neiging om te splijten. Extra bescherming kan dus geen kwaad. Heb jij snel last van droge haarpunten? Verdeel dan dagelijks een kleine hoeveelheid haarolie of leave-in conditioner over de haarpunten. Dit zorgt voor extra bescherming en voeding, de hele dag door.
3. Ga niet met nat haar de deur uit
Nat haar is kwetsbaarder, zeker met lage temperaturen buiten. Gure, winterse weersomstandigheden zorgen er namelijk voor dat haarschachten open gaan staan en daarmee breekbaarder worden. Was je haar bijvoorbeeld in de avond als je de deur niet meer uitgaat in plaats van in de ochtend. Toch met nat haar naar buiten? Bescherm je haar dan onder een muts, hoed en stop de lengte van je haar in een sjaal. Tip: wikkel je haar in een zijden sjaal onder je muts om wrijving te voorkomen. Dit voorkomt ook verdere beschadiging.

4. Minder hitte
Dit geldt eigenlijk in het algemeen voor je haar: minimaliseer het contact met hitte van bijvoorbeeld haarstyling apparaten. En gebruik altijd hitte beschermende producten om je haar te beschermen tijdens het föhnen, stijlen of krullen.
5. Wekelijkse behandeling
Verwen jezelf in de winter wekelijks met een haarmasker of andere vorm van extra haarverzorging. Het is sowieso fijn om jezelf de extra aandacht te gunnen en tegelijkertijd zal je haar je dankbaar zijn.
6. Haaraccessoires
Ja, zelfs de verkeerde haaraccessoires kunnen leiden tot beschadiging. Denk aan haarelastieken van een verkeerd materiaal die dan ook nog eens heel strak om het haar zitten. Of haarborstels die je haar meer kwaad doen dan goed. Kies zachte en gladde materialen die zorgen voor de minste wrijving.
Op zoek naar meer producten om je haar op de beste manier te verzorgen? Check dan snel onze Haarverzorging categorie
expand_lessTOP
Admin Login
close