close
Search Perfectly Basics
search
image with artdirection

Het kwik is flink gedaald waardoor de temperatuur in huis stijgt en we vaak ook warmer douchen - en dat heeft allemaal zo zijn invloed op de delicate huid van je gezicht. Heb je in de zomer misschien een gecombineerde tot vette huid, in de winter kan dit zomaar veranderen naar een normale huid of zelfs droge plekjes. Tijd voor een switch in je verzorgingsroutine! Wij delen de 6 beste tips om te voorkomen dat je huid deze winter droog, schilferig en trekkerig aanvoelt.

image with artdirection

6 essentiële gezichtsverzorging tips voor een zachte huid in de winter

6 essentiële gezichtsverzorging tips voor een zachte huid in de winter

6 essentiële gezichtsverzorging tips voor een zachte huid in de winter

1. Scrub spaarzaam
We weten allemaal waarom scrubben essentieel is voor je huid: het verwijderen van dode huidcellen stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en zorgt ervoor dat de verzorgende ingrediënten van producten beter worden opgenomen. Maar winterse temperaturen maken je huid kwetsbaarder; blijf vooral scrubben maar doe dit minder vaak!
Gecombineerde tot vette huid? Scrub 1 x in de week
• Droge huid? Scrub 1 x per 2 weken of sla scrubben in de winter over en pak het in de lente weer op
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar gebruik een bodyscrub nooit voor je gezicht! De korrels zijn te grof, dus kies voor een milde facial scrub die fijner is van structuur.
2. De gelaagde aanpak
De winter vraagt om meer laagjes – voor zowel kleding als gezichtsverzorging! Het ‘stapelen’ van producten creëert een betere barrière tussen je huid en de koude omgevingstemperatuur waardoor vocht beter ingesloten blijft in de huid. Facial oils zijn perfect om aan te brengen onder je dagelijkse crème – zowel overdag als ’s nachts. En verwen jezelf vaker met een voedend masker voor een extra boost. Tip: wissel de lichte dagcrème of lotion die je in de zomer gebruikt in voor een iets vettere variant met meer voedende bestanddelen – je gezicht zal je dankbaar zijn!
3. Sleeping beauty
Letterlijk slapend mooi worden – wie wilt dat niet? Nachten zijn ideaal om je gezicht extra te voeden, want in rust neemt de huid meer voedingsstoffen op. Naast je gebruikelijke nachtcrème, kun je ook kiezen voor serums die vol zitten met dingen waar je huid dol op is – zoals antioxidanten, vitaminen en mineralen.
4. Reinig milder
Kijk, het zit zo: koude temperaturen en droge lucht zorgen ervoor dat vocht sneller uit de huid verdampt waardoor het droger aanvoelt - gezichtsreinigers kunnen dit proces verergeren. Dat vraagt om een aanpassing: laat in de winter reinigingstonics achterwege en kies eerder voor een milde face wash, cleansing water of een rijke reinigingsolie.
image with artdirection
image with artdirection
5. Lip-a-licious
Lippen zijn een opvallend deel van je gezicht - verzorg ze daarom goed. Verwijder dode huidcellen en schilfers door wekelijks te scrubben. Dit doe je eenvoudig met een zachte handtandenborstel; maak deze nat en beweeg met circulerende bewegingen over de lippen. Of maak een eenvoudige lipscrub door honing en een beetje suiker te mengen. Gescrubde lippen zorgen ervoor dat je lipverzorging beter zijn werk kan doen, met zijdezachte lippen als resultaat.
6. (on)Schadelijke factoren
De zon laat zich in de winter misschien minder vaak zien maar de lucht bevat alsnog genoeg Uv-straling om schade aan te richten. Gebruik daarom in de winter ook een beschermingsfactor. Je kunt een dun laagje aanbrengen na het aanbrengen van je dagcrème en voordat je je make-up opdoet, of kies voor gemak met een voedende dagcrème met SPF.
expand_lessTOP
Admin Login
close