close
Search Perfectly Basics
search

4 verrassende manieren om supplementpoeders te gebruiken

Het houdt ons volop bezig: hoe blijven we gezond? En dan het liefst op de meest makkelijke manier alsjeblieft. Begin dan bij je voeding, want dat is een eerste levensbehoefte waar je sowieso dagelijks mee bezig bent. Je voedingspatroon optimaliseren is instant winst en doe je tegenwoordig heel makkelijk met supplementpoeders. Wat zijn supplementpoeders precies en wat doen ze voor je? Wij leggen het uit en geven je meteen tips om ze makkelijk toe te voegen aan je eetpatroon. 
image with artdirection
image with artdirection
Supplementen zijn niks meer dan voedingsstoffen die je extra toevoegt aan je voeding. Over het algemeen is het namelijk zo dat ons voedingspatroon niet gevarieerd genoeg is; we eten vaak te eenzijdig waardoor we niet alle vitaminen, mineralen en bouwstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgen. Aanvullen doe je eenvoudig met vitaminetabletten of supplementpoeders. Ze ondersteunen je immuunsysteem, verminderen stress, bevorderen hersenfuncties en zijn een boost voor je botten, huid en haar - afhankelijk van welke supplementen je neemt. Vitaminepillen hebben geen uitleg nodig maar hoe zit dat met poeders. Het is natuurlijk altijd mogelijk om de aanbevolen hoeveelheid simpelweg te mengen met water en te drinken maar vaak is de smaak niet om over naar huis te schrijven. Supplementen zijn dan ook niet gemaakt om lekker te smaken, maar om je gezondheid te ondersteunen. Wij helpen je op weg met 4 makkelijke manieren om supplementpoeders te verwerken in je eten en drinken. 
image with artdirection
image with artdirection

1.      Boost je ontbijt

Supplementpoeders zijn een perfecte start van de dag. Juist - want op een nuchtere maag worden alle voedingsstoffen nog beter opgenomen. Los de aanbevolen hoeveelheid supplementpoeder op in een kleine hoeveelheid lauwwarm water en meng door je yoghurt, melk, sap, havermout of smoothie voor een optimale start van elke dag. En voor de creatieve weekend ontbijters: supplementpoeders zijn ook perfect te mengen door je beslag voor pannenkoeken, ontbijtmuffins en brooddeeg.

 

2.      Supplement latte

Was je misschien van plan om te minderen met koffie? Dan is dit een perfecte voor jou. Vervang je ochtend- of middagkoffie voor een supplement latte. Meng het poeder simpelweg met wat heet water om het op te lossen, voeg er desgewenst wat honing aan toe, en maak er een heerlijke latte van door er opgeschuimd melk of melkalternatief aan toe te voegen. Enjoy! 

3.      Snack gezond

Lekker, zo’n gezonde weekend snackplank met rauwkost, fruit, kaasjes en wat dips zoals een hummus of guacamole. Maak het supermakkelijk nog gezonder door supplementpoeder door je dips te mengen. Vergeet niet dat supplementpoeders eerst opgelost moeten worden in wat lauwwarm tot warm water voordat je het toevoegt aan iets dat een vastere substantie heeft zodat het niet gaat klonteren.

 

4.      Super soep

Een dampende kom met warme soep valt echt in de categorie comfort food en is heerlijk om je lichaam te voorzien van extra vocht bij de lunch of het avondeten. Maak je soepjes nog vitaminerijker door het te boosten met een supplementpoeder. Je hebt waarschijnlijk niet eens door dat het erdoorheen zit.

 

Op zoek naar meer manieren om je gezondheid op te krikken? Check dan onze Inner Beauty categorie.

expand_lessTOP
Admin Login
close