close
Search Perfectly Basics
search

4 must-know tips voor het beste schoonheidsslaapje

Het thuis cocoonen gaat nog iets langer door. Maar geen zorgen, want met deze onmisbare beauty tips verveel je je geen minuut en creëer je tegelijkertijd een nieuw, favoriet voor-het-slapen-gaan beautyritueel. Hiermee til je niet alleen je nachtrust maar ook je ‘beauty sleep’ naar een hoger niveau. Lees snel verder en ontdek onze simpele doch effectieve tips om je huid en haar hard aan het werk te zetten terwijl jij heerlijk slaapt.   
 
Laten we beginnen met de voordelen van een uitgebreide beauty routine voor het slapen gaan:  
- Het aandacht geven aan jezelf in de avond in plaats van met andere dingen bezig zijn - zoals bijvoorbeeld met diverse schermpjes - is an sich al een rustgevende tijdsbesteding. Eigenlijk bereid je je hiermee mentaal perfect voor op een goede nachtrust. 
- Tijdens het slapen verkeer jij in volledige rusttoestand maar zijn de cellen van je haar en huid juist aan het werk om te herstellen van de dag. De tijd vlak voor het slapen gaan is daarmee het uitgelezen moment om je lichaam een handje te helpen in de vorm van goede beauty gewoontes die het herstel bevorderen. Het gevolg: de beste ‘beauty sleep’ ever! 
1. Verwen je haar  
Droog ‘out of control’ haar, gespleten punten of een geïrriteerde hoofdhuid - elke vrouw is wel bekend met de nadelen van ongezond haar die leiden tot de door ons zo gehate ‘bad hair day’. Ons advies is: voorkomen is beter dan genezen. En de perfecte manier om dat te doen is met een olie die je de hele nacht de tijd geeft om je haar en hoofdhuid te verwennen. Masseer voor het slapen je hoofdhuid en de lengtes van je haar in met olie en vergeet vooral niet om een schone, zachte handdoek op je kussen neer te leggen. De volgende ochtend was en style je je haar zoals gebruikelijk. Het verschil is meteen zichtbaar en waarschijnlijk kun je die knipbeurt nu nog even uitstellen.  
2. Verwen je gezicht   
Zonder het in de gaten te hebben vallen vrije radicalen onze delicate gezichtshuid de hele dag aan en met als gevolg: irritatie, uitdroging en ontstekingen (lees: pukkels) - wat weer allemaal leidt tot vroegtijdige veroudering van de huid. Des te belangrijker om tijdens slaapuurtjes je gezicht extra te verwennen met serums, treatments of maskers. 
3. Verwen je lippen
Vaak een vergeten stukje huid: onze lippen. Maar bedenk je eens hoeveel je mond in beweging is de hele dag - alleen al met praten, eten en drinken en dat is nog naast de blootstelling aan vrije radicalen. Op zich niet heel vreemd dat lippen hun ‘stress’ vaak uiten met barsten, droogheid en dofheid. Met een paar super simpele gewoontes voorzie je ook je lippen van de verzorging die ze verdienen.   
 
Stap 1: Geef elke keer na het tanden poetsen je lippen een korte scrubbeurt door met je schone, vochtige tandenborstel met kleine circulerende bewegingen je lippen de masseren. Je verwijdert met deze simpele truc niet alleen dode huidcellen maar stimuleert hiermee ook de bloedcirculatie. En dat zie je meteen terug doordat je lippen opeens mooi roze kleuren. Hou het wel kort en scrub zachtjes, want de huid van je lippen is dun.  

Stap 2: na het scrubben zijn je lippen perfect voorbereid voor verdere verzorging. Smeer je lippen in met een hydraterende lippenbalsem. Ga je naar buiten? Vergeet dan niet om ook je lippen in te smeren met SPF.
4. Geef je beautyritueel ervaring een extra boost
Til je avond beautyroutine naar een hoger niveau door er echt een moment van te maken voor jezelf; zet je favoriete muziek op, steek heerlijke geurkaarsen aan of haal je geurstokjes wat dichterbij en zet een kop thee voor jezelf. Zo creëer je met een paar kleine handelingen een ‘home spa’ gevoel en geniet je nog intenser van je welverdiende ‘me-time’. En voel je je voor het slapen gaan helemaal zen? Zorg er dan vooral voor dat je je nachtrust ook extra ontspannen maakt met een verzorgende en ontspannende pillow spray.  
Ga naar onze beauty shop om ons hele assortiment beauty producten te ontdekken.  
expand_lessTOP
Admin Login
close