close
Search Perfectly Basics
search

4 manieren om probleemloos prints te combineren

We houden er allemaal van om af en toe eens een speels printje toe te voegen aan onze look. Maar wie durft kan ook een stapje verder gaan door prints te mixen voor een eclectische look met een instant high-fashion gevoel. Een beetje uit de welbekende comfortzone stappen is hierbij wel nodig maar wij laten je vier verschillende methodes zien die je makkelijk direct toepast en waarmee je een gevreesde fashion faux pas omzeilt. Lees snel verder om meer te leren. 
image with artdirection
We horen je al hardop denken dat een bonte mix van prints ook als gevolg kan hebben dat je als een trotse pauw over straat loopt - helemaal opgetogen over je nieuwe fashion experiment - en dat omstanders zich stiekem afvragen of je wel in de spiegel hebt gekeken voor je de deur uit stapte? Het sleutelwoord is balans en het vinden van een verbindende factor waarmee je een element van rust toevoegt aan het geheel. Wij helpen je een handje.
image with artdirection
image with artdirection
1. Kies gelijksoortige prints
Wil je graag prints mixen maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Dan is deze methode een mooie om mee van start te gaan. Kies voor een combinatie met gelijksoortige prints: ruit op ruit, stip op stip of luipaard op luipaard. Doordat de prints uit dezelfde familie komen ontstaat vanzelf een coherent geheel en meer ruimte om te spelen met bijvoorbeeld kleur of een uitgesproken silhouet.
image with artdirection
image with artdirection
2. Denk klein
Wil je toch het experiment aangaan met een mix ’n match look maar ben je onzeker wat te combineren? Begin dan klein door in je kleding de print hetzelfde te houden (denk aan een jurk, jumpsuit of co-ord set) en te combineren met een accessoire in een andere print. Zoals een tas, schoenen, panty of zelfs een haarband. Het kleinste detail kan al zorgen voor het gewenste resultaat.
image with artdirection
image with artdirection
3. Blijf binnen hetzelfde kleurenpalet  
Is de print anders? Zoek de gemene deler dan in dezelfde kleuren - dit zorgt alsnog voor eenheid in het totaalbeeld. Zijn de kleuren hetzelfde, dan ontstaat er alle ruimte om erop los te experimenteren met contrasterende prints.
image with artdirection
image with artdirection
4. Contrasterende prints & kleuren
Ben je bereid om echt helemaal all the way te gaan in het mixen van zowel prints en kleuren, dan hebben we hier een paar praktische tips voor je om je keuze iets te vergemakkelijken en om mode blunders te voorkomen.
- Kies voor een print in zwart/wit als basis - deze nonkleuren matchen heel gemakkelijk met alle andere kleuren.
- Kies bij je combinatie voor één print in een ton-sur-ton design - bijvoorbeeld in verschillende grijstinten - zodat de tweede print bonter kan zijn qua dessin en/of kleur. Je mixt dan prints met elkaar maar met een subtieler resultaat. 
- Kies ervoor om een uitgesproken print te mixen met een klassieke print - zoals een streep of ruit. Een klassieke print voegt een tijdloos element toe aan je look.
Op zoek naar meer inspiratie voor print looks? Ga dan naar onze Print Looks pagina.
expand_lessTOP
Admin Login
close