close
Search Perfectly Basics
search
image with artdirection

3 redenen waarom je in leer moet investeren

Leren jacks, broeken, tassen en laarzen – wij zijn er dol op, maar onze portemonnee is dat niet altijd… Toch kun je volgens ons beter investeren in een leren jack dat jaren meegaat – en met de tijd alleen maar mooier wordt - dan in een vluchtig trend item dat je na een paar keer dragen al bent vergeten. Vandaag laten wij je zien waarom leren items een investering voor het leven zijn, inclusief styling- en onderhoudstips!

1. Tijdloos en voor alle leeftijden

Of je nu twintig, veertig of zeventig bent - leer past bij iedere leeftijd én kledingstijl! Er zijn weinig items waarvan we met zekerheid kunnen zeggen dat ze volgend seizoen weer te dragen zijn, maar leren items behoren zeker tot die groep. Je zult zien dat het leren jack dat je nu aanschaft, over enkele (of zelfs tientallen) jaren nog steeds tot je favorieten behoort. Vind je leer - met name op oudere leeftijd - soms wat hard overkomen? Kies dan eens voor leer in een andere kleurtint zoals donkergroen, blauw of beige. Of voeg een verfijnd accessoire toe in de vorm van een vrouwelijke printsjaal om de look wat ‘zachter’ te maken.

2. Voor iedere stijl en gelegenheid

Wie denkt dat leren items altijd alleen maar ‘stoer’ gecombineerd kunnen worden, heeft het mis. Je hoeft je persoonlijke stijl niet op te geven wanneer het gaat om het combineren van leer. Omdat leer zich verbazingwekkend makkelijk laat combineren met al je favoriete kledingstukken zul je merken dat je er keer op keer weer naar teruggrijpt. Of je nu gaat voor klassiek, zakelijk of feestelijk – leer is het antwoord. Combineer leer met zijde voor een klassieke look en met grove breisels of denim voor een meer casual look. Wanneer je echt een fashion statement wilt maken, ga dan voor top-tot-teen in leer!

3. Mooier met de tijd

Alhoewel we allemaal houden van het ‘nieuwe gevoel’ van kleding, ligt dit bij leer een beetje anders. Hoe vaker je je hebt gedragen, hoe meer van jouw persoonlijke ‘verhaal’ zichtbaar wordt in het leer. Een leren jas van goede kwaliteit wordt soepeler en vormt zich naar je lichaam met een perfecte, volledig gepersonaliseerde pasvorm als resultaat – meer persoonlijkheid kan een kledingstuk niet uitstralen! Wij geven je dé tips & tricks om je leren kledingstuk zo lang mogelijk mooi te houden.

1. Voorkom direct zonlicht
Wij willen er zoveel mogelijk van, maar leer juist niet: direct zonlicht! Zorg ervoor dat je je leren kledingstuk niet te lang buiten laat liggen of in de buurt van een raam ophangt. Zo voorkom je dat het leer uitdroogt en gaat barsten.

2. Laat het leer ademen
Leer blijft op zijn mooist als het de kans krijgt om te kunnen ‘ademen’ zodat de vezels van het leer niet verstikt raken en de natuurlijke glans behouden blijft. Leer heeft omliggende ruimte nodig, hang je leren kledingstuk dus niet in een overvolle kledingkast en vouw het kledingstuk nooit op.

3. Let op luchtvochtigheid
We weten allemaal dat leer niet goed tegen regen kan, maar leer is ook erg vatbaar voor de luchtvochtigheid van de omgeving. Hang je leren item dus nooit in te vochtige of droge ruimtes. Die gekke silica-gel zakjes die je krijgt bij een nieuwe tas – en vaak rechtstreeks in de prullenbak belanden – bieden de oplossing! Deze nemen precies de juiste hoeveelheid vocht op. Stop ze simpelweg in de zakken van je leren kledingstuk en berg het op deze manier op in je kast.

4. Voorkom én verwijder nare luchtjes
De nerven van leer kunnen op den duur sterke geuren opnemen. Zorg er ten eerste altijd voor dat je nat leer direct droog maakt met een schone, droge doek om schimmel en nare geuren te voorkomen. Voor het verwijderen van nare luchtjes, biedt krantenpapier de oplossing! Krantenpapier absorbeert vanwege de poreusheid perfect die vervelende ‘muffe’ geur. Zorg ervoor dat het item volledig droog is, verfrommel enkele vellen krantenpapier en leg ze samen met het item voor ten minste twee dagen in een dichte doos.
Werken deze tips niet meer? Dan is een bezoekje aan de stomerij natuurlijk ook altijd nog een optie…

expand_lessTOP
Admin Login
close